Principele Radu al României şi-a lansat “Provizoratul istoric” şi la Satu Mare

După Târgu Mureş, Cluj, Zalău şi Bucureşti Principele Radu al României a fost prezent astăzi, 25 mai, la Satu Mare pentru a-şi lansa volumul „Provizoratul istoric”. Evenimentul a avut loc la Centrul Multicultural „Poesis” de pe strada Mircea cel Bătrân de la ora 14.30.

“Nu este o carte de literatură. Nu este cartea unui om care se pretinde a fi scriitor. Cartea aceasta nu vine de la un scriitor ci de la un membru al familiei regale. Este o carte în care pun întrebări şi caut răspunsuri. Volumul analizează situaţia socio-economică şi politică a României. S-au făcut progrese mari în domeniul libertăţii şi democraţiei în România. Cu toate acestea, cei mai mulţi au instinctul ca atunci când îşi prezintă paşaportul să acopere denumirea ţării de unde provin. Cum se poate să fi în NATO şi UE, să ai o pătrime din populaţia ţării în străinătate, să ai 400.000 de tineri în universităţile din ţară şi alţi 50.000 de studenţi răspândiţi la şcolile superioare din străinătate şi cu toate acestea să stai cu fruntea aplecată, să ai ochii întunecaţi şi să fi deznădăjduit? Cum se poate şi una, şi alta? Răspunsul meu este că avem o viaţă privată şi una publică iar între cele două este o mare discrepanţă. Pe când în viaţa privată reuşim prin performanţele proprii, în viaţa publică este vorba despre un exces de politizare. Criteriile de performanţă diferă foarte mult aşa că cele două talgere ale balanţei nu sunt în echilibru”, a precizat Principele Radu al României.

Cartea a apărut în 2010 la Editura Polirom şi vine după alte două apariţii editoriale „Europa din noi”şi „Biblioteca în flăcări” semnate de acelaşi autor. “Văzând câtă trecere are cartea mea m-am gândit să o reeditez şi să o lansez în toate oraşele mai mari din ţară. Este un efort considerabil să treci prin 80-90 de oraşe într-un singur an dar scopul Casei Regale este de a fi prezent în mijlocul oamenilor” a mai precizat Principele Radu al României.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.