Trei zile de muzică și dansuri populare în Grădina Romei


Sătmărenii care îndrăgesc folclorul au ocazia să urmărească timp de trei zile spectacolele de muzică și dansuri populare care vor avea loc în Grădina Romei în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional al Pălincii. Tot aici vor avea loc un spectacol pentru copii, precum și un concurs culinar, dedicat preparării celui mai spectaculos cozonac.

Spectacolele vor avea loc după amiaza, începând de vineri, 27 mai, până duminică, 29 mai. Vineri, 27 mai, începând de la ora 16:00, pe scena din Grădina Romei vor evolua Angela Munteanu, Grupul Folcloric Ucrainean din Micula, ansamblurile de dansuri maghiare, germane și țigănești din Satu Mare și Tășnad, Ansamblul Folcloric “Codrișorul” al Palatului Copiilor din Satu Mare, ansamblul de dans codrenesc de la Colegiul “Ioan Slavici”, Maria Tripon și Nicolae Sabău.

Sâmbătă, 28 mai, spectacolele folclorice vor începe tot la ora 16:00 și, până la ora 17:00, când va avea loc concursul culinar “Cel mai spectaculos cozonac”, pe scenă vor fi prezente ansamblurile de dansuri oșenești, maghiare și țigănești din Gherța Mare, Satu Mare și Moftin. Vor evolua, de asemenea, Ansamblul “Dănțăuanii” din Soconzel, Ansamblul Folcloric “Cununița” din Satu Mare, precum și interpretul de muzică populară Tiberiu Ceia.
Duminică, 29 mai, după premierea câștigătorilor concursului județean de pălincă, spectacolul va fi susținut de Ansamblurile Folclorice “Mugurașii Moftinului” din Moftin, “Ciobănașul” din Drăgușeni, “Măgura” din Târșolț – cu Maria Petca Poptean, și “Transilvania” din Baia Mare, precum și cele de dansuri maghiare, germane și țigănești din Satu Mare, Ghenci, Agriș și Hrip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.