Concurs în ritm de chitară la Satu Mare

Aproximativ 18-20 de elevi de la Şcolile de Arte din: Baia Mare, Bistriţa, Cluj Napoca, Oradea, Zalău şi Satu Mare vor participa la acest sfârşit de săptămână la prima ediţie a Festivalul-concurs de chitară clasică “Samus GuitArt” organizat la Satu Mare. Competiţia se adresează cursanţilor Şcolilor de Arte din Regiunea de Nord-Vest şi are drept scop identificarea şi promovarea talentelor care studiază acest instrument muzical.

Despre programul festivalului au vorbit astăzi, 24 mai, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac în cadrul unei conferinţe de presă. Participaţii la concurs vor avea de achitat şi o taxă de înscriere în valoare de 30 lei. Deschiderea oficială a Festivalului-concurs va avea loc vineri, 27 mai, de la ora 12.00 la Şcoala de Arte Satu Mare. Potrivit calendarului competiţional stabilit de organizatori concursul se va desfăşura tot vineri, în intervalul orar 14.00-18.00 după care urmează festivitatea de premiere a celor mai buni concurenţi.

Premii consistente la Festivalul-concurs de chitară clasică

Sâmbătă, 28 mai, de la ora 10.00 va avea loc şi un simpozion în cadrul căruia se va analiza modul de desfăşurare şi impactul pe care l-a avut festivalul-concurs de chitară. Jurizarea concurenţilor le va revenii conf. univ. dr. Andrei Constantin de la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj Napoca, prof. Marian Gema de la Şcoala de Arte Satu Mare şi unui profesor de la una dintre şcolile participante la concurs stabilit prin tragere la sorţi. “Avem şi premii consistente pentru cei mai talentaţi concurenţi. Astfel, marele premiu va fi de 500 de lei. Concurentul care va obţine locul III va primii 200 lei, locul II 300 iar locul I 400 de lei. Vom mai acorda şi trei menţiuni pentru care elevii desemnaţi vor primii câte 100 de lei fiecare. Noi ne aşteptăm să participe în jur de 18-20 de elevi”, a precizat Mircea Deac. Festivalul este organizat de CJ şi Şcoala de Arte Satu Mare.

Sfârşit de an şcolar plin de evenimente culturale

Calendarul de programe artistice a Şcolii de Arte nu se opreşte însă aici. Astfel, în prima zi a lunii iunie de la ora 17.00, la Complexul Ecologic “Casa Verde” din Grădina Romei va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie şi arte plastice. Lucrările care vor fi expuse aparţin profesorilor, cursanţilor şi absolvenţilor Şcolii de Arte.

În după-amiaza zilei de 2 iunie, în curtea şcolii va avea loc un spectacol de chitară electrică, susţinut de elevii şi profesorii unităţii de învăţământ gazdă. Apoi, în 16 iunie, de la ora 17.00 Teatrul de Nord va găzdui un spectacol de muzică populară cu dansatori invitaţi din Baia Mare. În 18 iunie, de la ora 12.00 cursanţii Şcolii de Arte vor oferi spectatorilor un spectacol de balet şi dans irlandez. Evenimentul va avea loc tot în Sala de spectacole a Teatrului de Nord Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.