“Parada florilor” la Satu Mare

Peste 1.000 de sătmăreni au participat astăzi, 22 mai, la „Parada Florilor” organizată cu ocazia Zilei Parcurilor Naţionale ce va avea loc pe data de 24 mai. Evenimentul a fost organizat de Primăria Satu Mare şi APM Satu Mare.

Majorete, Fanfara din Beltiug, copii îmbrăcaţi unii în haine cât se poate de colorate iar alţii în haine confecţionate din materiale reciclabile, părinţi, bunici dar şi simpli trecători au mărşăluit astăzi din faţa intrării în Grădina Romei şi până în Piaţa Libertăţii. Sărbătoarea florilor a început în jurul orei 10.45. În mijlocul convoiului era şi „Carul alegoric” încărcat cu flori, pregătit de SC Florisal SA Satu Mare. Odată ajuns în Centrul Vechi al oraşului convoiul a trecut prin faţa hotelurilor „Dacia” şi „Aurora” a făcut apoi înconjurul parcului şi s-a oprit în faţa Catedralei romano-catolice.

Expoziţie-concurs de tarabe ecologice

O mare atracţie a reprezentat-o şi expoziţia-concurs de tarabe ecologice. Cele 20 de unităţi de învăţământ care au participat cu tarabe la „Parada Florilor” au încercat să redea prin propriile realizări ideile lor despre ocrotirea naturii şi importanţa unui mediu sănătos. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare a premiat cele mai reuşite tarabe. Astfel, la secţiunea „Grădiniţe” premiul a revenit copiilor de la Grădiniţa „Guliver”. La secţiunea „Gimnaziu” premiul a fost atribuit elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 10 iar cei mai iscusiţi liceeni s-au dovedit cei de la Grupul Şcolar de Industrie Alimentrară „George Emil Palade”.

Concurs de desene pe asfalt

Organizatorii s-au gândit şi la un concurs de desene pe asfalt. Intitulat sugestiv „Parcul prin ochi de copil”. Micuţii abia au aşteptat să se vadă cu creta colorată în mănuţe pentru a desena în voie pe una din aleile din parc. Şi pentru că a fost vorba de copii şi pentru că toţi şi-au arătat talentul artistic organizatorii au premiat fiecare participant la concurs cu o diplomă şi dulciuri. Platoul din faţa statuii lui Vasile Lucaciu a fost împânzit de lume chiar de la primele acorduri de muzică. Cei mai talentaţi elevi de la Şcoala de Artă Satu Mare au susţinut un scurt program artistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.