Sute de sătmăreni la Maratonul Caritas

Peste 500 de sătmăreni s-au aşezat azi dimineaţă, 21 mai, la startul tradiţionalului Maraton organizat de Caritas. Cu mic, cu mare, unii la pas iar alţii cu bicicletele sau cei mai prichindei în cărucior, au luat startul din faţa sediului organizaţiei.

Voluntarii au avut de parcurs un traseu de aproximativ 9 km din faţa sediului Organizaţiei Caritas Satu Mare şi până la Pădurea Noroieni unde îi aşteptau mesele pregătite cu pâine cu untură şi ceapă, suc, bere dar şi multă, multă distracţie.

Dintre personalităţi la Maraton s-au înscris edilul-şef al Sătmarului, Iuliu Ilyés, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi consilierul local Sorin Ghilea. Startul a fost dat de directorul Caritasului, Löchli Tünde la câteva minute după ora 09.00. Maratoniştii au pornit apoi spre Catedrala romano-catolică trecând prin faţa Hotelului „Dacia” după care au cotit-o pe strada Ştefan cel Mare pornind spre marginea oraşului.

După oboseala celor 9 km aceştia au fost aşteptaţi pe terasa de la Pădurea Noroieni cu mâncare şi multă, multă distracţie. Organizatorii au pregătit un picknick participanţilor la maraton. Cei mici şi nu numai au avut parte de jocuri cum ar fi pinata şi escaladarea lăzilor. Alţii au jucat ping-pong şi fotbal. Cei care nu au mai încăput pe la mese pentru a servi mâncarea au primit de la organizatori pături pe care le-au întins pe iarbă. „Mă bucură că şi la Satu Mare se organizează astfel de evenimente. În străinătate voluntariatul este ceva obişnuit. Acolo, oamenii nu trebuie chemaţi pentru a participa. Am obosit, dar e o oboseală binemeritată”, a declarat unul dintre participanţi.

Ca urmare a taxelor de înscriere s-au adunat 1.500 de lei care împreună cu donaţiile din partea sponsorilor sunt destinate pentru ajutorarea a 400 de copii cu disabilităţi din cadrul centrelor de zi ale Organizaţiei Caritas Satu Mare.

3 Comentarii la "Sute de sătmăreni la Maratonul Caritas"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.