Două bilete gratuite la spectacolul “Soare pentru doi”


Duminică, 22 mai, în programul Festivalului de Teatru “Fără bariere”, sunt incluse trei spectacole. Primul, “Szorprajzparti” de Karpati Peter, va avea loc în sala “Studio”, de la ora 18:30, și va fi susținut de actorii trupei “HOPPart” din Budapesta.

De la ora 20:00, în sala mare a Teatrului de Nord, este prevăzut spectacolul cu piesa “Soare pentru doi”, de Pierre Sauvil, regia Daniel Vulcu, susținut de actorii trupei “Iosif Vulcan” a Teatrului de Stat Oradea. Din distribuție fac parte Daniel Vulcu și Lucia Rogoz.

Într-o seară, în apartamentul doctorului Benjamin Bertholin îşi face o apariţie intempestivă tânăra Josiane Desrumaux. Asumându-şi falsa identitate a unei foste paciente a medicului, tânăra se instalează în casa acestuia, obligându-l prin şantaj să o găzduiască. Ea răstoarnă ordinea şi tabieturile medicului pasionat de Mozart şi de şah, care refuză orice idee de familie, de responsabilitate sau de relaţii constante. Răsturnarea spectaculoasă a situaţiei survine după o vreme de convieţuire, când este revelată adevărata identitate a fetei.
O piesă despre asumarea responsabilităţii propriilor fapte, despre armonia şi dificultăţile vieţii alături de cei apropiaţi şi despre recuperarea timpului pierdut.

Ultimul spectacol al zilei de duminică, va avea loc în aer liber, în curtea Muzeului de Artă, de la ora 22:00. Este vorba despre “Gunoierul”, de Mimi Brănescu, susținut de actorii Asociației “ARTemotion” din Oradea. Din distribuție fac parte Richard Balint, Sebastian Lupu și Mirela Niţă-Lupu.

“Gunoierul” are ca protagonişti un trio de senzaţie: Richard Balint, Sebastian Lupu şi Mirela Niţă-Lupu, pe care publicul orădean îi cunoaşte din spectacolele Trupei “Iosif Vulcan”!

În piesa lui Mimi Brănescu, gunoierul este “filosoful” care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri, descoperă taine ţinute cu grijă, află multe din cele ce sunt ţinute “la secret” de locuitorii unui cartier şi, astfel, îi surprinde pe mulţi… Cum crezi că un “simplu” gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos? Câte lucruri interesante poţi afla despre o persoană pur şi simplu cotrobăind prin gunoiul său menajer? Şi dacă după o zi istovitoare de muncă, mergând să arunci gunoiul întâlneşti un individ care îţi prezintă tot soiul de poveşti despre familia ta, poveşti care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, finalul nu poate fi decât unul incitant.

Pentru a participa la concurs nu trebuie decât să postaţi un comment cu textul “Fără bariere”  şi să aveţi grijă ca adresa de email introdusă să fie una validă pentru că pe ea veţi fi contactaţi în cazul în care sunteţi desemnaţi câştigători.

UPDATE: Câştigătorul invitaţiei pentru două persoane la spectacolul de azi este cititorul care a postat cu numele “cristi”.

3 Comentarii la "Două bilete gratuite la spectacolul “Soare pentru doi”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.