Placă comemorativă în amintirea unui gest nobil

Cinci absolvenţi ai promoţiei 1951 a actualului Colegiu Naţional „Mihai Eminescu” împreună cu colege de generaţie de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca” alături de elevi şi profesori au participat astăzi, 20 mai, la dezvelirea unei plăci comemorative în holul mare al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Bustul poetului nostru naţional a fost realizat în 1950 cu ajutorul bănesc al elevilor şi profesorilor liceului şi apoi amplasat pe locul celui din 1924. În luarea de cuvânt directorul Colegiului „Mihai Eminescu” Satu Mare, Ioan Pop, a accentuat importanţa acelui demers iniţiat de elevii şi profesorii de acum şase decenii şi efortul acestora de „a pune mână de la mână pentru a vedea bustul poetului acolo unde îi este locul”. Placa comemorativă dezvelită de actualul director al şcolii şi de cel care era la cârma liceului în anii ’50, Gheorghe Cosma, aduc mărturie gestului elevilor promoţiei 1951.

„Bust realizat în 1950, prin subscripţie publică, organizată de către elevii liceului, promoţia 1951. Amplasat în locul celui din 1924”, sunt cuvintele sculptate în marmura albă a plăcii dezvelite astăzi. Apoi, fostul director al aşezământului de învîţământ sătmărean a rememorat câteva momente importante din trecutul liceului oglindind viaţa de elev de la sfârşitul anilor ’40 şI începutul noului deceniu.

Un Comentariu la "Placă comemorativă în amintirea unui gest nobil"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.