Interes scăzut pentru programele de împădurire

Având în vedere că la nivelul judeţului Satu Mare prin “Programul de îmbunătăţire a calităţii mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate” au obţinut finanţare doar două proiecte, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare demarează o campanie de informare la nivelul autorităţilor publice locale, a instituţiilor de învăţământ şi a celor de cult privind accesarea de fonduri nerambursabile prin acest program care va fi accesibil din luna august al acestui an.

Anunţul a fost făcut astăzi, 20 mai, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul APM Satu Mare. La întâlnirea cu jurnaliştii au fost prezenţi directorul instituţiei gazdă, Elisabeta Békéssy, purtătorul de cuvânt al APM Satu Mare, Adriana Culda şi directorul Direcţiei Silvice Satu Mare, Sever Şter. Scopul proiectului este îmbunătăţirea calităţii mediului prin extinderea suprafeţelor împădurite la nivel naţional, ameliorarea progresivă a capacităţii de producţie a terenurilor agricole degradate, şi menţinerea biodiversităţii.

Două proiecte aprobate

Potrivit directorului APM Satu Mare, “banii se vor da pentru curăţarea terenurilor de vegetaţia ierboasă, pentru pregătirea terenurilor şi a solului în vederea împăduririi, cumpărarea de puieţi, cheltuielile privind înfiinţarea plantaţiei dar şi pentru împrejmuirea perimetrului de ameliorare”. Potrivit evidenţelor APM Satu Mare şi a Direcţiei Silvice până în prezent au fost aprobate doar două proiecte depuse de Parohia Reformată din Moftinu Mic şi Consiliul Local (CL) din Carei. Potrivit evidenţelor celor două instituţii, Parohia Reformată din Moftinu Mic a depus proiectul pentru ameliorarea a 30,7 ha de teren degradat iar CL Carei pentru 18,55 ha. Ce două proiecte au fost avizate în perioada 1-11 martie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.