22 mai – „Parada Florilor” la Satu Mare

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare în colaborare cu Primăria Satu Mare organizează duminică, 22 mai, „Parada Florilor”.

Potrivit directorului APM Satu Mare, Elisabeta Békéssy „în 22 mai se sărbătoreşte Ziua Parcurilor. Cu această ocazie ne-am gândit să organizăm şi noi o sărbătoare a florilor, a vieţii, a tot ceea ce e frumos. La acţiune vor participa 20 de grădiniţe şi şcoli din Satu Mare, Fanfara din Beltiug iar Filarmonica va susţine un concert simfonic în parcul din centrul oraşului”. Evenimentul începe la ora 10.30 cu depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon din faţa Complexului Ecologic din Grădina Romei după care „Parada Florilor” va porni spre Piaţa Libertăţii. „Vom porni de la intrarea în Grădina Romei pe jos, până în Piaţa Libertăţii. Vom avea şi majorete, un car alegoric încărcat cu flori pregătit de SC Florisal SA iar copiii vor fi îmbrăcaţi în costume confecţionate din materiale reciclabile. Vom organiza şi un concurs de desene pe asfalt iar cele mai frumoase desene vor fi premiate”, a mai ţinut să precizeze directorul APM Satu Mare.

Muzică şi concursuri pentru copii

Momentul muzical al sărbătorii florilor este programat duminică de la ora 12.00 pe platoul de lângă statuia lui Vasile Lucaciu. De asemenea instituţiile de învăţământ înscrise în concursul “Cel mai reuşit stand” îşi vor prezenta şcoala sau grădiniţa la standurile împodobite în funcţie de contextul evenimentului. Apoi urmează concursul de desene pe asfalt intitulat “Parcul prin ochi de copil” întrecere ce va avea loc tot în parcul din Piaţa Libertăţii, pe aleea dinspre Catedrala romano-catolică. Premierea celor mai frumoase standuri şi desene pe asfalt este programată pentru ora 13.00.
Este important de precizat faptul că pe toată perioada manifestărilor circulaţia va fi închisă pe traseul Calea Traian – str. I.C. Brătianu – Piaţa Libertăţii, în intervalul orar 11.00-12.00 şi în faţa Catedralei romano-catolice între orele 11.00 şi 16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.