10.000 pachete de ţigări ascunse în valize şi podeaua maşinii

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit 10.000 pachete de ţigări în 15 valize şi podeaua dublă a unei autoutilitare. Şoferul maşinii, un cetăţean maghiar, este cercetat în prezent pentru contrabandă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Detaşamentului Sprijin Operativ şi al Biroului CIT al IJPF Satu Mare au desfăşurat astăzi, 18 mai, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile de provenienţă ucraineană. În jurul orei 10.00, oamenii legii au oprit pe comunicaţia Petea-Satu Mare, o autoutilitară marca Mercedes Vito, înmatriculată în Ungaria şi condusă de cetăţeanul maghiar Zoltán B., în vârstă de 29 de ani.
La controlul efectuat în compartimentul de marfă al maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe valize în care se aflau ţigări. Autoutilitara a fost condusă la sediul IJPF Satu Mare. În urma controlului amănunţit s-a constatat că în 15 valize aflate în maşină se află ţigări provenite din magazine tip duty-free ucrainene şi altele cu timbru fiscal ucrainean, mărcile Jin-Ling şi Viceroy. Mai mult, autoutilitara avea o podea dublă, în care erau ascunse alte 3.500 pachete de ţigări. În total, în maşină au fost descoperite 10.000 pachete de ţigări, 6.000 marca Jin-Ling şi 4.000 marca Viceroy. Şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar ţigările şi autovehiculul au fost ridicate în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.