Poliţiştii sătmăreni nu participă la protestul de la Bucureşti

Poliţiştii protestează astăzi, 17 mai, în capitală împotriva Proiectului de lege care prevede printre alte măsuri cu repercursiuni negative asupra angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), disponibilizarea unui număr mare de personal.

Liderii de sindicat nu au reuşit să adune până la ora 11.00 decât aproximativ 200 de protestatari în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Cele două sindicate din cadrul Inspectortatului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare: Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) nu are niciun reprezentant la protestul de astăzi. „Am hotărât să nu trimitem pe nimeni că s-au auzit tot felul de zvonuri că cei care vor participa la protest se vor afla cu siguranţă pe lista neagră a disponibilizărilor. Oricum, după părerea mea legea va trece şi dacă protestăm şi dacă stăm acasă. Hotărârea de neparticipare a fost luată de altfel la nivel naţional. Cu toate acestea în Sala de şedinţe a Parlamentului, acolo unde se va desfăşura votul, liderii sindicali din Bucureşti vor fi prezenţi cu un baner. Am înţeles că vor fi acolo: preşedintele SNAP de la nivel naţional, Iulian Surugiu, secretarul general al sindicatului dar şi preşedintele filialei sătmărene a SNAP, Cozmin Andreica”, a precizat vicepreşedintele filialei sătmărene a SNAP Satu Mare, Cristian Banc.

La fel gândesc şi cei de la SNPPC. Potrivit liderului din Satu Mare, Marius Gânţă, „e doar o cheltuială în plus şi, până la urmă pentru ce? Legea va trece oricum. Degeaba protestăm. Să vă spun sincer nu s-a înscris nimeni pe listă. Am înţeles că nu sunt decât vreo 200 de protestatari în Bucureşti”.

Cu toate acestea poliţiştii sunt supăraţi pentru măsurile care se pregătesc împotriva angajaţilor MAI dar şi pentru hotărârea anulării principalelor drepturi acordate personalului scos din Sistemul de siguranţă naţională şi ordine publică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.