Păcălit de cămătar


Sătmăreanul Toth Andras a rămas fără apartamentul cu două camere, după ce a fost victima unui cămătar. Toth Andras și-a expus cazul marți, 17 mai, cu prilejul audiențelor organizate de Csehi Arpad, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Potrivit celor relatate de Toth Andras, în luna februarie 2007 acesta a împrumutat 7.000 euro de la o persoană pe care a contactat-o în urma unui anunț din presa locală. Pentru acordarea împrumutului, Toth Andras a garantat cu apartamentul proprietate personală situat într-un bloc din cartierul Solidarității. Împrumutul a fost făcut împreună cu un prieten, fiecare dintre cei doi urmând să restituie câte 3.500 euro plus dobânda de 7%.

La data scadentă, stabilită peste șase luni de la împrumutarea banilor, deoarece Toth Andras nu a reușit să restituie banii, i-a solicitat cămătarului prelungirea termenului cu încă șase luni. În consecință, Toth Andras și cămătarul s-au prezentat la notar în vederea semnării contractului, fără să constate că în acte figura încă un împrumut în valoare de 46.000 lei.

Toth Andras a relatat că, deși înainte cu două luni de expirarea termenului, a virat cămătarului 13.200 euro, ulterior acesta i-a cerut să achite și cei 46.000 lei, despre care Toth Andras susține că nu avea habar. Deoarece nu a achitat suma menționată, a urmat executarea silită, respectiv câștigarea tuturor proceselor de către cămătar.

Apartamentul lui Toth Andras a fost evaluat la doar 11.000 euro deși, acesta susține că în anul 2009, valoarea reală de pe piață a unei locuințe cu două camere se cifra la cel puțin 30.000 euro.

Despre cămătar, Toth Andras a susținut marți că se află în relații de rudenie atât cu premierul Emil Boc cât și cu președintele Consiliului Județean Cluj.

Un Comentariu la "Păcălit de cămătar"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.