Permis de conducere fals cumpărat cu 50 de euro

Un român cu domiciliu în străinătate este cercetat de polițiștii de frontieră după ce la ieșirea din țară acesta a prezentat la control un permis de conducere fals total. Documentul și-l cumpărase contra sumei de 50 euro.

La Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni s-a prezentat pentru a ieși din țară Eduard R., în vârstă de 39 de ani, având dublă cetățenie – română și moldovenească – și domiciliul în străinătate. Acesta conducea un autoturism marca Hyundai Lantra, înmatriculat în Slovenia. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din țară, polițiștii de frontieră i-au solicitat la control documentele personale și actele mașinii. La verificarea acestora lucrătorii noștri au constatat că permisul de conducere prezentat la control – și pe care era trecut faptul că fusese eliberat de către autoritățile din R. Moldova – nu era unul autentic. Mai mult, polițiștii de frontieră au constatat în urma verificărilor efectuate că Eduard R. nu posedă permis de conducere eliberat de către autoritățile române.
Conducătorul auto a declarat că în februarie 2010, în timp ce se afla în Ungaria, i-au fost furate toate documentele. Odată ajuns în R. Moldova, bărbatul spune că și-a comandat pe internet, de pe un site în limba rusă, un permis de conducere pe care ulterior i l-a adus o persoană necunoscută, iar el a plătit în schimb 50 de euro.
Lui Eduard R. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere fără permis.

Un Comentariu la "Permis de conducere fals cumpărat cu 50 de euro"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.