Mariana Rus şi pita ei tradiţională din Turţ, premiate la Târgul Internaţional AGRARIA


Ceva mai animată de când producătorii au ieşit cu marfa în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, piaţa de produse tradiţionale din Centrul Nou îşi are fără îndoială vedetele ei. Adică persoane care rerspectă cu sfinţenie statutul Asociaţiei Judeţene a Producătorilor de Produse Tradiţionale din care fac parte, şi îşi respectă clienţii.

Mariana Rus, una dintre cele mai consecvente şi serioase prezenţe, datorită produselor pe care le prepară după reţete cu adevărat tradiţionale în gospodăria din Turţ, şi-a câştigat pe meritate popularitatea, fiind căutată mereu de clienţii fideli. Cu discreţia şi bunul simţ demonstrate din plin până acum, Mariana Rus şi-a expus şi vineri, 13 mai, produsele apetisante: pita din mălai şi cea din făină integrală, brânzoici, chec şi cozonac, slănină şi cârnaţi de porc, precum şi pălincă. Însă, pe lângă aceste produse, cu aceeaşi discreţie dar la loc vizibil, Mariana Rus şi-a expus vineri şi două diplome de excelenţă dobândite cu o săptămână în urmă la AGRARIA – Târgul Internaţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară organizat în intervalul 4-8 mai la EXPO TRANSILVANIA Cluj Napoca.

Una dintre diplome a fost obţinută de Mariana Rus, pentru pâinea tradiţională pe care o vinde şi sătmărenilor, iar cealaltă de soţul acesteia, Dumitru Rus, pentru pălinca produsă în gospodăria din Turţ. Cu exprimarea îngrijită care te cucereşte din prima, oşanca ne-a spus că, deşi ştia că pâinea – de mălai sau din făină integrală – pe care o coace acasă, în Turţ, este foarte gustoasă, a fost foarte surprinsă de succesul neaşteptat pe care l-a avut la Târgul Internaţional AGRARIA. “M-am dus cu 200 de pâini pe care speram să le vând în două zile cât am participat la târg, dar au trecut toate în primele ore ale primei zile şi am primit deja numeroase comenzi. De aceea, împreună cu soţul am decis să mergem o dată pe lună la Cluj Napoca, unde am fost invitaţi să participăm în continuare cu produsele noastre” – ne-a spus Mariana Rus.

2 Comentarii la "Mariana Rus şi pita ei tradiţională din Turţ, premiate la Târgul Internaţional AGRARIA"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.