Suntem consideraţi hoţi, corupţi şi mincinoşi”

Dacă propunerea Ministerului Învăţământului de a prelungii anul şcolar cu două săptămâni nu constituie o problemă din punctul de vedere al profesorilor, în ceea ce priveşte impunerea unor persoane străine ca supraveghetori la examene se consideră ca fiind o sfidare la adresa demnităţii profesorilor.

Părerea este împărtăşită şi de către liderul filialei judeţene a sindicatului Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Ioan Drăgan. “Se încalcă astfel prezumţia de nevinovăţie. Din start profesorul e considerat mincinos şi corupt ceea ce este o gravă sfidare din partea ministrului. Se încearcă introducerea în comisiile de examinare la Bacalaureat şi a unor părinţi care provin din partea Comitetului de părinţi a şcolilor. Ce înseamnă asta? Nimic altceva decât că profesorul este considerat din start corupt. Dacă cineva e pus să mă supravegheze asta înseamnă că sistemul nu are încredere în mine. Puneţi-vă în locul profesorilor. Suntem consideraţi hoţi, corupţi fără ca cineva să-şi ceară scuze că ne ofenseză în acest fel”, spune liderul FEN Satu Mare.

Puterea vrea să dea de pământ cu sindicatele

Potrivit celor spuse de Ioan Drăgan, “afirmaţiile ministrului Funeriu când spune că ceea ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în şcoli face ca profesorul să fie discreditat”. Mai mult decât atât Drăgan crede că se duce o luptă deschisă între putere şi sindicate. “Fiecare pădure are uscături. Nu neg acest lucru. Însă lupta declanşată împotriva sindicatelor şi în special împotriva liderilor de sindicat aruncă o pată greu de suportat de către corpul profesoral. Nu toţi liderii de sindicat sunt corupţi, deşi asta se insinueză”, a declarat liderul FEN.

“Ar trebui să vorbim despre bani”

În ceea ce priveşte prelungirea anului şcolar cu două săptămâni în opinia lui Drăgan nu ar fi o problemă deşi acest lucru încă nu a fost discutat cu liderii de sindicat din ţară. “Nu am discutat încă această propunere nici cu sindicatele din celelalte judeţe şi nici cu profesorii. Pentru a avea o concluzie trebuie să ascultăm şi profesorii. Dar în opinia mea aceasta nu este o problemă majoră. Ar trebui însă pus la punct cuantumul bănesc de care vor beneficia profesorii supraveghetori la examene. Încă nu s-a pus la dispoziţia noastră nicio metodologie în acest sens. Noi vorbim de toate până ce ajungem la bani. Acolo Ministerul amuţeşte, pur şi simplu”, spune Drăgan.

2 Comentarii la "Suntem consideraţi hoţi, corupţi şi mincinoşi”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.