A început selecţia de candidaţi pentru Academia de Poliţie

Tinerii dornici să urmeze o carieră militară sunt invitaţi să se prezinte la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, de pe strada Ecaterina Teodoroiu nr.1 din Satu Mare.

Instituţia selecţionează candidaţi pentru şcolile militare de ofiţeri şi subofiţeri. Astfel, pentru sesiunea din luna septembrie al acestui an se aşteaptă candidaţi pentru Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti care oferă celor dornici 103 locuri specializarea Ordine şi Siguranţă Publică. Totodată, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani vine în întâmpinarea celor care vor să urmeze o carieră militară cu 156 de locuri iar Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni oferă 150 de locuri vacante.
La concursurile de admitere pot participa băieţi şi fete care trebuie să îndeplinească câteva condiţii pentru a putea îmbrăca candida la unul din şcolile militare amintite mai sus. Astfel, candidaţii trebuie să aibă cetăţenie română şi vârsta maximă de 27 de ani. De asemenea, trebuie să fie apţi medical şi din punct de vedere psihologic, să aibă studiile liceale finalizate, să nu fi fost exmatriculaţi din şcoală şi să aibă înălţimea minimă de 170 cm pentru băieţi şi 165 pentru fete. Informaţii suplimentare se pot obţine de la angajaţii departamentului de Resurse Umane din cadrul IJJ Satu Mare, la numărul de telefon 0261-769760 sau pe site-urile instituţiilor de învăţământ: www.academiadepolitie.ro, www.scoaladragasani.ro şi www.jandarmeriafalticeni.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.