Ştefan Puşcaş este cercetat în arest

Polistul de frontieră Ştefan Puşcaş prins cu maşina burduşită cu ţigări a fost sâmbătă, 7 mai, arestat preventiv pentru 15 zile sub acuzaţia de contrabandă. Acesta era angajat în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Petea.

“Prea multe detalii nu am despre acest caz. Nu noi l-am interceptat şi nu noi l-am oprit în trafic. Cert este că după ce a fost prins acesta şi-a prezentat demisia din cadrul Poliţiei de Frontieră Române (PFR). Conducerea IJPF Satu Mare se dezice de asemenea fapte care aduc atingere calităţii de funcţionar public şi care prejudiciază grav imaginea instituţiei” a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Satu Mare, Oana Totorean. În momentul în care a fost oprit în trafic poliţistul avea în maşina sa 4.470 pachete de ţigări de provenienţă duty-free. “Poliţiştii au acţionat în baza informaţiilor provenite din partea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI). Mă bucur că a fost anihilat un element care încălca legea”, a declarat adjunctul-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, Teofil Parasca.

“Dacă ar fi avut antecedente, era deja arestat” – Teofil Parasca

Ştefan Puşcaş a fost oprit în trafic pe strada Aurel Vlaicu din Satu Mare în cursul zilei de vineri, 6 mai. Poliţistul se întorcea din concediul de odihnă din Ungaria. Se pare că ţigările au fost introduse în ţară prin Vama Petea. Legat de antecedentele lui Ştefan Puşcaş, Teofil Parasca spune că “nu ştiu nimic despre aşa ceva. Presupun că dacă ar mai fi avut antecedente până în prezent era deja după gratii. Dar, să vă spun sincer eu nici nu am ştiut că este poliţist de frontieră. Nu asta este important. Este un cetăţean care a transportat produse accizabile în cantităţi mult peste cele admise de lege. Se pare că nu a înţeles responsabilităţile calităţii sale de angajat în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.