Sindicaliştii din Poliţie caută “candidaţi” pentru mitingul de mâine

Poliţiştii sătmăreni au răgaz până azi după-amiază, 9 mai, să se decidă dacă doresc să participe sau nu la mitingul de marţi, 10 mai, din faţa Palatului Parlamentului din Bucureşti. Protestul este organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), de la ora 09.30.

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare există două sindicate: SNPPC şi Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP). Liderii sindicali menţin lista deschisă până azi după-amiază. Potrivit preşedintelui SNPPC Satu Mare, Marius Gânţă, “am considerat ca să menţinem lista deschisă până la ora 16.00, după care vom decide ce e de făcut în funcţie de numărul poliţiştilor înscrişi. Până în prezent nu şi-a manifestat nimeni dorinţa de a participa la mitingul de mâine”.

Cozmin Andreica este în capitală

Situaţia este cumva asemănătoare şi în ograda SNAP Satu Mare. Vicepreşedintele acestei structuri, Cristian Banc, spune că “vom participa cu siguranţă dar lista este deschisă până la ora 18.00. Preşedintele SNAP Satu Mare Cozmin Andreica este la această oră în capitală”. În principal, poliţiştii nu sunt de acord cu măsurile de reorganizare a instituţiei. Cristian Banc spune că “la nivel de ţară se are în vedere disponibilizarea a 10.000 de poliţişti. Încă nu se ştie câţi vor fi disponibilizaţi din fiecare judeţ. Dar şi criteriile după care vor fi daţi afară sunt destul de ciudate. În primul rând se ia în considerare vechimea în aparat. Spre exemplu, cei care au o vechime între 1 şi 3 ani primesc 10 puncte. Cu vechimea între 3 şi 6 ani, 20 de puncte şi aşa mai departe. Apoi, nu se i-au în considerare decât abaterile din ultimii trei ani ceea ce nu este o măsură tocmai corectă. “, a precizat Banc. Potrivit acestuia vor fi luaţi la ochi şi poliţiştii care au luat o mustrare “pentru un lucru poate minor, dar vor fi depunctaţi”, spune liderul de sindicat. Vom reveni cu detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.