Mitingul poliţiştilor a fost amânat

Mitigul programat pentru marţi, 10 mai, a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Motivul este unul cât se poate de simplu susţine vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Satu Mare, Cristian Banc.

„Mitingul s-a amânat deoarece şi votarea legii în Parlament a fost amânată până săptămâna viitoare”, adeclarat liderul de sindicat al poliţiştilor sătmăreni. Însă nu s-a stabilit încă data votului din Parlament. Cu toate acestea Cristian Banc spune că „votul a fost amânat până după alegerile din interiorul PD-L”.

Dacă liderii de sindicat din SNPPC au reuşit să adune cu greu 12 nume pe lista doritorilor la miting din totalul de 670 de sindicalişti, cei de la SNAP spun că „am suspendat înscrierile imediat după aflarea veştii amânării mitingului”.

Cine suportă cheltuielile de deplasare?

Potrivit statutului poliţiştii trebuie să scrie un raport în care să specifice unde se duc şi perioada cât vor fi plecaţi. „Este un lucru obişnuit. E ceva normal ca superiorii să ştie unde pot să-şi găsească subalternii mai ales dacă părăsirea localităţii şi a judeţului se face în timpul serviciului”, spune Cristian Banc. Cine suportă cheltuielile de deplasare? Potrivit liderului SNPPC „cheltuielile de deplasare sunt asigurate de către sindicat, mai precis de către Biroul executiv al sindicatului. În mod normal poliţiştii beneficiază de diurnă care în mod obişnuit este de 13 lei pe persoană. Este puţin, însă şi la mitingul din octombrie anul trecut am asigurat toate cele necesare celor care s-au deplasat în capitală”, a precizat Marius Gânţă.

Mitingul trebuia să aibă loc marţi, 10 mai, de la ora 09.30 în faţa Palatului Parlamentului.

Un Comentariu la "Mitingul poliţiştilor a fost amânat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.