“Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” – faza judeţeană

19 licee din judeţul Satu Mare concurează pentru un loc la faza internaţională a concursului “Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”. Faza judeţeană a competiţiei are loc astăzi, 6 mai, la Complexul ecologic “Casa Verde” din Grădina Romei. Concursul a ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie.

“Elevii au de susţinut o probă scrisă unde au de răspuns la 20 de întrebări tip grilă. Pentru această probă au la dispoziţie 30 de minute după care urmează proba practică. Concurenţii au avut de construit machete având ca temă parcul ECO. Fiecare echipaj are la dispoziţie 5 minute pentru a-şi prezenta proiectul”, a precizat directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Békéssy.

Deschiderea competiţiei a avut loc de la ora 10.00 în prezenţa inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Popa, a inspectorului de biologie, Mariana Săsăran, a sponsorului acestei ediţii a concursului de mediu, Jáger Róbert, a directorului APM Satu Mare şi a purtătorului de cuvânt a instituţiei, Adriana Culda.

Tot astăzi de la aceaşi oră şi cu aceleaşi regulamente de concurs are loc şi competiţia din Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria). Potrivit organizatorilor la faza internaţională ce va avea loc în perioada 28-29 mai într-o tabără ecologică din Ungaria se vor califica câte trei echipaje din fiecare dintre cele două judeţe participante. Dar pentru a afla care sunt şcolile care ne vor reprezenta judeţul la faza internaţională mai avem de aşteptat câteva ore. Vom reveni cu rezultatele finale a competiţiei judeţene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.