Regina boacelor a revenit în piaţă!


După o absenţă de câteva săptămâni, Ana Moiş din Moişeni a revenit în piaţa de produse tradiţionale din Centrul Nou. Încă de la deschiderea pieţei, oşanca s-a făcut remarcată cu boacele (sarmale) cu carne şi orez, ori cu păsat şi ciuperci, preparate în gospodăria proprie din Moişeni şi aduse calde şi proaspete pentru a fi oferite spre vânzare sătmărenilor care le-au prins gustul de la bun început.

Isteaţă şi cu simţul afacerilor, Ana Moiş a constatat imediat câtă căutare au boacele, astfel că n-a dus lipsă de clienţi, iar în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi a celor pascale, solicitările venite din partea sătmărencelor care se respectă au curs gârlă. După Paşte, oşanca a lăsat-o mai moale cu boacele, ştiind că lumea s-a cam săturat de mâncăruri mai grele, dar acum a revenit şi nu se plânge de lipsa clienţilor.

Azi, comercianţii din piaţa tradiţională, tot mai puţini ca număr de la o săptămână la alta, şi-au etalat marfa afară, în faţa gradenelor din Centrul Nou, holul Casei de Cultură a Sindicatelor fiind ocupat. Între aceştia, aşa cum se poate constata de o bună bucată de vreme, şi-au făcut apariţia şi persoane care n-au nici în clin nici în mânecă cu Asociaţia Judeţeană a Producătorilor Tradiţionali, dar pentru că nu-i verifică nimeni, expun spre vânzare te miri ce, preparat în casă, iar apoi scos pe tarabă.

2 Comentarii la "Regina boacelor a revenit în piaţă!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.