Trei zile dedicate culturii germane la Satu Mare

În acest weekend, începând de vineri, 6 mai şi până duminică, 8 mai, va avea loc cea de-a X-a ediţie a “Zilelor Culturale Germane” la Satu Mare. Evenimentul este organizat de filiala sătmăreană a Forumul Democrat German (FDG) în colaborare cu Consiliul Judeţean (CJ), Consiliul Local (CL) Satu Mare, Ministerul Culturii şi Patrimoniului din România şi Asociaţiei “Sathmarense” din Satu Mare.

Potrivit preşedintelui FDG Satu Mare, Johann Forstenheizler, la aceste evenimente culturale sunt aşteptaţi şi ambasadorul Germaniei în România, Andrea von Mettenheim dar şi primarul Sibiului, Klaus Johannis. Programul manifestărilor culturale ce vor avea loc la acest sfârşit de săptămână a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi, 3 mai, la Casa Şvab de pe strada Vasile Lucaciu Satu Mare. Potrivit organizatorilor atracţiile evenimentelor culturale şvăbeşti din acest an le constituie pe lângă workshop-uri şi o masă rotundă dar şi tradiţionala defilare în ritm de fanfară aşa cum am fost obişnuiţi în cei zece ani de când şvabii sătmăreni îşi sărbătoresc valorile culturale.

Spicuiri din programul zilelor culturale

Un rol important în acest an va avea şi caravana artistică care începe în Gemania şi se termină la Satu Mare mulţumită sprijinului Casei Estului German din München. De asemenea, “Zilele Culturale Germane” sunt sprijinite şi de Institutul pentru relaţii externe din Stuttgart. Evenimentele vor începe vineri cu deschiderea festivă ce va avea loc la Casa Şvab, de la ora 16.00. Urmează apoi un intermezzo muzical al formaţiei “Artemis” din Satu Mare, care va interpreta muzică barocă, muzică gospel dar şi folclor. Manifestările vor continua cu o expoziţie de fotografii organizată de Asociaţia Tinerilor de limbă germană “Guttemberg” din Satu Mare. Apoi, de la ora 20.00 va avea loc o serată de muzică clasică susţinută de Jörg Kersten şi Olivia Gladosch. Zilele Culturale Germane vor continua sâmbătă şi duminică cu alte multe evenimente la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.