Probleme la agenţiile imobiliare din Sătmar

Fiecare dintre cele opt agenţii imobiliare verificate de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare s-au ales cu procese verbale în urma controalelor efectuate aplicându-se tot atâtea avertismente. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la sediul instituţiei.

Potrivit directorului CJPC Satu Mare, Valentin Breban, principalele nereguli constatate au fost neafişarea în loc vizibil a denumirii firmei, a codului unic de înregistrare la Registrul Comerţului precum şi a programului de funcţionare a unităţilor verificate. “Firmele imobiliare au obligaţia de a informa clienţii asupra preţurilor practicate pe piaţă pentru tipul de imobil ce urmează a face obiectul intermedierii şi asupra comisionului practicat de firmă. De asemenea, clientul trebuie să cunoască şi situaţia juridică a imobilului pe care urmează să-l achiziţioneze dar trebuie să fie în cunoştinţă de cauză şi asupra costurilor ce urmează a fi suportate pentru obţinerea documentelor şi întocmirea actelor necesare încheierii contractului”, a precizat Breban.

Reclamaţii cu duiumul la CJPC Satu Mare

Nici reclamaţiile nu au fost tocmai puţine în ultimele două săptămâni. Astfel, un careian s-a plâns inspectorilor CJPC Satu Mare asupra neconcordanţei dintre preţurile de la raft şi cele de la casă. Omul a cumpărat o pastă de dinţi a cărui preţ la raft era de 11 lei dar pe când a ajuns la casă a mai trebuit să plătească încă 1,5 lei în plus. În urma verificărilor efectuate s-au confirmat cele spuse de careian iar magazinul respectiv, tot din Carei, a fost amendat cu 10.000 de lei. Amenda se reduce la 1.000 de lei dacă şefii firmei plătesc în decurs de 48 de ore. Service-urile de telefonie mobilă continuă să stoarcă nervii sătmărenilor. După ce şi-a dus telefonul la reparat, un sătmărean s-a trezit la câteva zile cu aceaşi defecţiune la celular. Pentru a i se face dreptate omul s-a adresat CJPC Satu Mare. Inspectorii instituţiei i-au dat câştig de cauză clientului a cărui telefon a fost înlocuit. “Celularul era în garanţie. Asemenea reclamaţii sunt tot mai frecvente în ultima perioadă”, a conchis Valentin Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.