Avocat cu origini sătmărene arestat pentru trafic de influenţă

Un avocat de origine sătmăreană, membru al Baroului Bucureşti, Cornel Adalbert Csekely, a fost trimis marţi, 3 mai, după gratii pentru următoarele 29 de zile. Potrivit procurorilor de la DNA Cluj acesta se face vinovat de trafic de influenţă.

Mai mult decât atât, avocatul a cerut şi primit de soţiile a doi inculpaţi trimişi în judecată de procurorii sătmăreni 6.000 respectiv 4.000 de euro cu scopul de a interveni pe lângă judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi mai îngăduitori în dosarul celor doi inculpaţi. În cursul zilei de luni procurorii i-au organizat avocatului un flagrant fiind prins în timp ce primea cei 10.000 de euro de la cele două femei. Luni, Cornel Adalbert Csekely a fost reţinut pentru 24 de ore iar marţi judecătorii au decis să-l trimită în arest preventive pentru următoarele 29 de zile.

Cei doi sătmăreni făceau parte dintr-un grup de crimă organizată

Cu toate acestea inculpatul a susţinut în faţa judecătorilor că cei 10.000 de euro reprezentau onorariul de avocat şi nu ar fi vorba nicidecum de trafic de influenţă. Potrivit unor informaţii, soţii celor două femei sunt arestaţi într-un dosar în care mai sunt implicaţi şi trei poliţişti. Francisc Delegan şi Viorel Moldovan sunt acuzaţi că, alături de alte 11 persoane, făceau parte dintr-un grup care introducea în ţară cantităţi mari de ţigări fără să plătească accize vamale. Ţigările proveneau din Ucraina, iar oamenii cheie în întreaga reţea erau Sorin Hotea, Rudolf Kocsan şi Sevastian Mare, toţi trei din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. Aceştia au operat începând din august 2008 până în martie 2009, în special la vămile Halmeu şi Porumbeşti. La începutul acestui an, Viorel Moldovan a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare, iar Francisc Delegan la cinci ani de închisoare.

3 Comentarii la "Avocat cu origini sătmărene arestat pentru trafic de influenţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.