“Caravana Culturii Sătmărene”, la startul celei de-a treia ediţii


În intervalul 2 mai – 12 iunie a.c. în Ardud, Tăşnad, Livada, Negreşti Oaş, Carei şi Satu Mare va poposi “Caravana Culturii Sătmărene”. Este vorba despre o iniţiativă a Consiliului Judeţean Satu Mare, aflată anul acesta la cea de-a treia ediţie, al cărei scop constă în aducerea actului de cultură cât mai aproape de cetăţenii care nu-şi permit să se deplaseze în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a viziona o piesă de teatru, a urmări un spectacol, a intra în sălile Muzeului Judeţean, sau a asculta un concert susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”. Amănuntele referitoare la desfăşurarea acţiunii au fost oferite luni, 2 mai a.c., în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Primăriei oraşului Ardud. Alături de vicepreşedintele Adrian Ştef şi primarul Ovidiu Duma, la întâlnirea cu jurnaliştii au participat directorii instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean, care vor contribui la reuşita acţiunii.

Timp de şase săptămâni, Caravana se va desfăşura pe rând în Ardud, Tăşnad, Livada, Negreşti Oaş, Carei şi Satu Mare, şi va reprezenta, la fel ca la primele două ediţii, un posibil model cultural pentru comunităţile urbane din judeţ, în atenţia cărora au fost aduse valori locale prea puţin cunoscute. Potrivit vicepreşedintelui Adrian Ştef, dacă la ediţiile anterioare numărul participanţilor la acţiunile Caravanei a fost de 3, respectiv 4.000 de persoane, anul acesta se mizează pe un public mult mai numeros. În ceea ce priveşte costurile, acestea au fost estimate la 20.000 lei, la fel ca în anii trecuţi, şi vor fi suportate din bugetul Consiliului Judeţean.

Prima săptămână a Caravanei, respectiv în intervalul 2-8 mai, se va desfăşura în oraşul Ardud, cu acţiuni ale Muzeului Judeţean, Bibliotecii Judeţene, Teatrului de Nord, Şcolii de Arte, Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, respectiv Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti”. Cea mai atractivă acţiune va avea loc duminică, 8 mai, şi va consta în organizarea unui târg al tradiţiilor şi meşteşugarilor.
În continuare, în intervalul 9-15 mai, Caravana va poposi în Tăşnad, în intervalul 16-22 mai – în oraşul Livada, între 23-29 mai – în Negreşti Oaş, în 30 mai – Carei, iar între 6-12 iunie în municipiul Satu Mare, unde acţiunile Caravanei se vor încheia cu Ziua Porţilor Deschise, organizată la Consiliul Judeţean cu participarea tuturor instituţiilor subordonate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.