Cursuri de iniţiere în afaceri pentru femei

Femeile care doresc să-şi facă o carieră în lumea afacerilor au şansa de a învăţa treaptă cu treaptă cum să-şi încropească o firmă şi cum să-şi dezvolte mai apoi afacerea. Înscrierile la cursuri încep luni, 2 mai, de la ora 10.00 şi se pot face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Pentru a lua parte la program nu e nevoie de nicio experienţă anterioară în afaceri. Obiectivul programului îl constituie promovarea unui sistem de informare şi instruire care să faciliteze mobilitatea femeilor pe piaţa forţei de muncă şi dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora în scopul implicării lor în structuri economice private. De prevederile programului pot beneficia femeile care au cetăţenie română şi care îndeplinesc la data depunerii formularelor de înscriere următoarele criterii de eligibilitate: au vârsta peste optsprezece ani, au cel puţin studii medii definitivate şi s-au înscris la activităţile prevăzute în program pe baza formularelor de înscriere corespunzătoare anexate la procedura programului.

Cursurile se vor organiza săptămânal

„Înscrierile încep luni, 2 mai, de la ora 10.00. Este vorba despre etapa a II-a a programului de cursuri de pregătire antreprenorială. Formularul de înscriere va fi activ până la data de 6 mai, ora 16.30. Cei interesaţi trebuie să ştie că cursurile vor avea o durată de patru zile şi se vor organiza în opt locaţii conform unui calendar care este afişat pe site-ul www.aippimm.ro. Primul curs va fi organizat la Cluj Napoca între 12-15 mai, iar ultimul la Timişoara între 23 şi 26 iunie. În acest interval în fiecare săptămână pe durata a patru zile se va organiza câte un curs”, a precizat consilierul Centrului de Infirmare, Asistenţi şi Instruire Satu Mare, Cristian Raţiu. Numărul maxim de cursante pentru fiecare locație este de 30. Solicitările vor fi analizate de către unitățile de programare, selecție, evaluare și contractare din cadrul O.T.I.M.M.C., conform principiului “primul venit, primul servit”, în limita locurilor disponibile, în concordanță cu data şi ora înregistrării on-line, precum şi cu documentele justificative şi în baza verificării datelor din formular privind conformitatea cu criteriile de eligibilitate a beneficiarelor.

Ce se cere în formularul de înscriere?

În formularul de înregistrare care va trebui completat on-line solicitantele vor trebui să menţioneze locaţia cursului pentru care optează şi să înscrie datele de identificare, informaţii referitoare la studiile efectuate, precum şi aspecte legate de o eventuală experienţă în afaceri dobândită anterior sau aspecte legate de o eventuală idee de afaceri pe care ar dori să o pună în aplicare după absolvirea cursului. Toate cheltuielile legate de participarea la aceste cursuri care includ cazarea, masa şi cheltuielile de organizare a cursului vor fi suportate prin program, participantelor revenindu-le doar cheltuielile de deplasare la locaţia de organizare a cursului. Pentru detalii, consilierii OTIMMC Cluj şi consilierul Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, Cristian Raţiu, vor oferi consiliere celor interesate de acest program. Centrul de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare funcţionează în clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie, str. Decebal nr 4., etaj II, cam. 203 iar persoana de contact este Cristian Raţiu. Informaţii referitoare la program se pot obţine de pe site-ul www.aippimm.ro sau prin adresa de e-mail: cristian.ratiu@aippimm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.