Probleme cu carul la APM Satu Mare

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de astăzi, 28 aprilie, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Békéssy, a prezentat proiectele de viitor dar şi problemele cu care se confruntă instituţia pe care o conduce.

Dacă instituţia este implicată în proiecte de sute de mii de euro precum cea cu privire la amenajarea râului Someş pentru a redeveni navigabil a cărui valoare este de 138.525 euro sau cea cu privire la analiza calităţii apei râului de 144.555 euro, se confruntă totuşi cu o serie de probleme. Şefa APM Satu Mare cere ajutorul reprezentantului guvernului în teritoriu pentru a rezolva o parte din probleme.

APM se judecă cu proprietarii terenului pe care se află instituţia

Costul ridicat de întreţinere a analizoarelor pentru aparatele de măsurare a calităţii aerului, problemele cu clădirea în care îşi are sediul APM Satu Mare dar şi neautorizarea laboratorului din cadrul instituţiei sunt doar câteva dintre neajunsurile cu care se confruntă APM Satu Mare. “Cu clădirea suntem în litigiu. A fost construită în 1993 şi nu am putut efectua nicio reparaţie de modernizare deoarece sunt şase proprietari ai terenului care vor spaţiul respectiv în natură. Nu vor bani. Ne judecăm de ani de zile”, a precizat şefa instituţiei.

Laboratorul instituţiei nu este autorizat

Defecţiunile destul de dese la aparatele de măsurare a calităţii aerului au scos din vistieria instituţiei nu mai puţin de 32.000 lei anul trecut. Potrivit directorului APM Satu Mare la nivel naţional nu există decât o singură firmă care realizează astfel de reparaţii. Acreditarea laboratorului este o altă problemă adusă pe tapet în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de astăzi. “Cu toate că avem laborator şi aparatură corespunzătoare nu îl putem autoriza deoarece spaţiul nu corespunde normelor europene. Noi, cei care ar trebuii să dăm exemplul pentru alţii ne confruntăm cu tot soiul de probleme pentru care nu găsim soluţii”, a declarat Elisabeta Békéssy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.