Prăpăd la fabrica de mobilă din Tăşnad (video)

httpv://www.youtube.com/watch?v=CKsg5Rigmrc



Pagube de milioane de euro în urma incendiului de la fabrica de mobilă din Tăşnad. În doar câteva minute flăcările au pus stăpânire pe halele fabricii făcându-le scrum. Flăcările s-au extins cu repeziciune pe o suprafaţă de 6 hectare provocând pagube de milioane de euro.

Tragedia a avut loc joi după-amiază, 28 aprilie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Someş” Satu Mare, Aurel Ulici “la faţa locului s-au deplasat şapte autospeciale, două din Tăşnad, trei din Carei şi două din Satu Mare. În momentul izbucnirii incendiului în fabrică erau 50 de persoane. Este grav însă că în hale erau vopsele şi lacuri care au dat naştere la explozii. Ard atelierele, depozitele, depozitul de carburanţi, vopsele şi lacuri”. Chiar dacă muncitorii aflaţi în fabrică au încercat să ţină piept flăcărilor exploziile violente i-au obligat să părăsească fabrica. 60 de pompieri şi 30 de voluntari s-au luptat mai bine de 5 ore pentru a stinge focul însă vântul puternic le-a îngreunat cât se poate de mult misiunea. Fumul produs se vedea la distanţă de câţiva kilometri.

Pagube de milioane de euro

Văzând că nu se pot opune furiei focului pompierii tăşnădeni au cerut ajutorul colegilor lor din Carei şi Satu Mare. La faţa locului s-a deplasat şi inspectorul-şef al ISU “Someş” Satu Mare, Iulian Burz împreună cu adjunctul acestuia colonelul Dan Gheorghe. Potrivit inspectorului-şef al ISU “Someş” Satu Mare chiar dacă focul a făcut prăpăd o bună parte din fabrică s-a reuşit totuşi salvarea centralei termice, un depozit de cherestea şi o parte din uscătoria fabricii. Fabrica de mobilă dădea de lucru la 60 de muncitori care se pare că, după prăpădul de joi seara vor rămâne pe drumuri. S-a făcut scrum toată fabrica dar se pare că şi actele firmei. Potrivit primelor cercetări incendiul a pornit din zona vestiarelor acolo unde exista şi un loc pentru servit masa de unde din cauza vântului focul s-a extins cu o viteză de neimaginat punând stăpânire pe hale, depozite şi birouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.