Ceartă pentru ştrand, hotelul “Dacia” şi gratuităţile pe autobuze


Mircea Marian, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare a fost din nou vioara întâia la şedinţa comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, organizată joi, 28 aprilie, la Instituţia Prefectului. În maniera care l-a consacrat, abordată de regulă atunci când nu solicită bani de la autorităţi pentru activităţile organizate de AJP, niciodată expuse explicit în faţa reprezentanţilor presei, Mircea Marian s-a luat la harţă cu primarul Iuliu Ilyes şi cu Radu Hosu, reprezentantul SC Beny Alex SRL Negreşti Oaş, pe care îi acuză cu vehemenţă de nepăsare faţă de pensionari, care nu beneficiază de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi nu pot merge la ştrand să-şi trateze reumele. Altă supărare a preşedintelui AJP Satu Mare şi a colegilor prezenţi la şedinţă, care vine în contradicţie cu statutul de oameni cu resurse financiare limitate fluturat cu ostentaţie de Mircea Marian cu fiecare prilej, a fost exprimată cu privire la hotelul-restaurant “Dacia”, aflat în proprietatea SC Beny Alex SRL Negreşti Oaş, la care nu se mai lucrează din lipsă de fonduri.

Primarul Iuliu Ilyes a încercat să le explice pensionarilor că acordarea gratuităţilor solicitate cu insistenţă pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun nu este posibilă, deoarece ar încărca suplimentar bugetul Primăriei, oricum mult prea sărac. Replica preşedintelui Mircea Marian a demonstrat că acesta se gândeşte, ca de obicei, doar la interesele proprii. Mircea Marian a afirmat că dacă nu pot fi acordate tuturor pensionarilor, de gratuităţi ar trebui să beneficieze cel puţin acele persoane cu pensii foarte mici, de unde s-ar putea deduce că, în concepţia preşedintelui AJP Satu Mare, unii dintre pensionari ar trebui să aibă drepturi mai multe decât toţi cei pentru care pretinde că luptă şi îi reprezintă.
Şi expunerea lui Radu Hosu, referitoare la lipsa şanselor ca ştrandul din Satu Mare să fie deschis în vara acestui an, l-a stârnit pe Mircea Marian. În special atunci când Radu Hosu a afirmat că în curând vor deveni accesibile pensionarilor bazinele din ştrandul din incinta Taberelor Şcolare, cu toate că furnizarea apei termale este foarte constisitoare. În loc să înţeleagă strict ce s-a afirmat, ca de obicei, Mircea Marian s-a victimizat în numele pensionarilor, acuzându-l pe Radu Hosu că le reproşează acestora cheltuirea banilor.

2 Comentarii la "Ceartă pentru ştrand, hotelul “Dacia” şi gratuităţile pe autobuze"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.