“300 de ani de la Pacea de la Satu Mare”

Ediţia din acest an a Festivalului Zilele Culturale Sătmărene debutează vineri, 29 aprilie, cu manifestarea “300 de ani de la Pacea de la Satu Mare”. Organizată de Consiliul Judeţean şi Muzeul Judeţean Satu Mare în colaborare cu Direcţia Muzeelor din judeţul maghiar Szabolcs- Szatmar Bereg, la manifestarea care se va derula pe parcursul a două zile, pe lângă oficialităţile sătmărene vor fi prezenţi Kover Laszlo – preşedintele Parlamentului Ungariei şi ministrul Culturii – Kelemen Hunor.

Vineri, 29 aprilie, de la ora 15:30, la Primăria municipiului Satu Mare este prevăzută primirea de către primarul Iuliu Ilyes a preşedintelui Parlamentului Ungariei, urmată, de la ora 16:30, în sala de şedinţe a Consiliului Local, de întâlnirea cu şefii administraţiei publice – primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarul Kereskenyi Gabor, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad şi subprefectul Pataki Csaba. De la ora 17:00, la Muzeul de Artă, va avea loc vernisajul expoziţiei „300 de ani de la Pacea de la Satu Mare”. Cu acest prilej vor fi înmânate medalii comemorative preşedintelui Consiliului Judeţean Szabolcs- Szatmar Bereg – Oszkar Sesztak , respectiv preşedintelui Csehi Arpad şi primarului Iuliu Ilyes.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi a manifestării, la Primăria municipiului Carei va sosi, la ora 10:45, ministrul Culturii Kelemen Hunor, iar de la ora 11:00, în comuna Moftin va avea loc o depunere de coroane de flori la monumentul dedicat Păcii de la Satu Mare.

Un Comentariu la "“300 de ani de la Pacea de la Satu Mare”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.