“Voltaj”, cap de afiş de Ziua Oraşului


Programul ediţiei din acest an a Festivalului “Zilele Culturale Sătmărene” a fost prezentat de primarul Iuliu Ilyes, miercuri, 20 aprilie, cu prilejul unei conferinţe de presă. Edilul şef a menţionat că suma alocată în acest an se cifrează la 1.000.000 lei, iar manifestările vor debuta în data de 29 aprilie, cu evocarea a 300 de ani de la “Pacea de la Satu Mare”, şi se vor încheia în 31 decembrie, odată cu finalizarea “Christmas Fest”, care va avea loc pe tot parcursul ultimei luni a anului.

Cele mai importante acţiuni incluse pe agenda din acest an a Festivalului “Zilele Culturale Sătmărene”, după debutul din 29 aprilie, sunt “Zilele Culturale Germane” – în intervalul 6-9 mai, Festivalul multicultural de teatru “Fără bariere”, aflat la cea de-a V-a ediţie, în intervalul 19.29 mai, Jocurile Locale “Special Olympics” – în intervalul 20-21 mai, Zilele Culturale “Poesis”, aflate la cea de-a XXII-a ediţie – în perioada 27-28 mai, Festivalul Internaţional “Samfest Rock” – în zilele de 8-9 iulie, Zilele “Partium” – în 26-28 august, Festivalul Internaţional “Zilele Muzicale Sătmărene”, ediţia a XXXIV-a, între 29 septembrie-20 octombrie, Gala Laureaţilor Sătmăreni, în luna decembrie, respectiv “Christmas Fest”, care va dura poe tot parcursul lunii decembrie.

Pe agenda ediţiei din acest an a Festivalului “Zilele Culturale Sătmărene” se află şi cea de-a XV-a ediţie a Zilei Oraşului Satu Mare. În acest an, manifestările vor avea loc în data de 28 mai, iar capul de afiş va fi trupa “Voltaj”. De Ziua Oraşului vor mai cânta pentru sătmăreni Celia şi “Kozmix” din Ungaria.

Pe de altă parte, referindu-se la banii alocaţi pentru Cultură în municipiul Satu Mare în ultimii trei ani, primarul Iuliu Ilyes a menţionat că, deoarece de la un an la altul s-a constatat că sunt necesare sume tot mai mari, a fost luată decizia menţinerii doar a manifestărilor culturale care au deja tradiţie. Edilul şef a precizat că dacă în anul 2009 au fost alocaţi de la bugetul local 1.580.000 lei, anul trecut suma alocată s-a cifrat la 1.911.000 lei, după preluarea de către Primărie a Filarmonicii de Stat “Dinu Lipati” şi a Teatrului de Nord. În acest an, suma prevăzută de la bugetul local pentru Cultură, se cifrează la 3.126.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.