Locatarii nu vor picturi pe blocurile turn de la “Luceafărul”


Bunele intenţii ale conducerii Primăriei Satu Mare de-a conferi un aspect estetic aparte unora dintre imobilele incluse în programul de reabilitare termică din acest an sunt contracarate de opinia unora dintre locatarii blocurilor în cauză. Miercuri, 20 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Iuliu Ilyes a precizat că este vorba despre cele două blocuri turn amplasate în vecinătatea fostului cinematograf “Luceafărul”, pe faţadele cărora se doreşte transpunerea a două lucrări de artă realizate de pictorul sătmărean Ion Sasu.

Schiţele celor două lucrări, viu colorate, au fost prezentate de edilul şef. Iuliu Ilyes a menţionat că, după ce a avut loc întâlnirea cu toţi locatarii imobilelor incluse în programul de reabilitare termică pe acest an, la Primăria municipiului au fost depuse scrisori şi sesizări din care reiese că aproximativ 30 de familii din cele două blocuri turn se opun iniţiativei prin intermediul cărora faţadele imobilelor să aibă aspectul dorit de edili. “Ne aflăm într-o situaţie neplăcută, deoarece locatarii sunt proprietarii imobilelor, dar Primăria achită circa 80% din costul lucrărilor de reabilitare termică, în conformitate cu prevederile Guvernului. Unii dintre locatari nu vor să înţeleagă că nu au nimic de pierdut dacă aspectul celor două blocuri va fi inedit, şi că acest lucru ar contribui la aspectul general al urbei. În general, pentru toate faţadele imobilelor din Satu Mare reabilitate termic până acum au fost folosite culori vii, care să elimine cât de cât aspectul cenuşiu al cartierelor. În cazul celor două blocuri, datorită amplasamentului lor şi perpectivei vizuale pe care o oferă, s-a dorit ceva mai mult, dar ne lovim de împotrivirea unora dintre locatari” – a afirmat Ilyes.

În municipiul Satu Mare, lucrările de reabilitare termică a celor şapte imobile incluse în programul pe acest an va începe la 1 mai. Este vorba despre imobilele situate pe bulevardul Ion I.C.Brătianu nr.7, bulevardul Muncii nr.9 bl.H9, bulevardul Vasile Lucaciu nr.55, aleea Milcov nr.7 bl. T6/B, Mal Stâng Someş bl.T1, Mal Stâng Someş bl. T3, şi strada Octavian Goga bl.T2.

3 Comentarii la "Locatarii nu vor picturi pe blocurile turn de la “Luceafărul”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.