Pustiu în piaţa de miei din Satu Mare


Sătmărenii care s-au deplasat marţi, 19 aprilie, în Piaţa de Vechituri pentru a-şi cumpăra miel de Paşte, au fost nevoiţi să se întoarcă din drum cu mâna goală. Lacătul pus pe hala unde ar fi trebuit să înceapă sacrificarea mieilor şi pustiul din zonă, vorbeau de la sine despre faptul că, spre deosebire de anii trecuţi, atât cei care vin cu miei de Paşte în piaţă, cât şi cumpărătorii, nu mai sunt la fel de interesaţi.
Săptămâna trecută, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a autorizat sacrificarea mieilor pentru Paşte începând de marţi,19 aprilie, în Piaţa de Vechituri de pe strada Bariţiu. În acest scop, potrivit celor declarate de Cristian Bozai Vodă, directorul Administraţiei Domeniului Public ADP Satu Mare, într-o hală din piaţă au fost amenajate opt boxe deservite fiecare de către doi măcelari, autorizaţi de DSVSA, gata de acţiune dacă ar fi avut materie primă, cum se spune. Ceea ce nu s-a întâmplat marţi, în prima zi prevăzută pentru sacrificarea mieilor, deoarece nici măcar un crescător de oi din judeţ nu a venit cu marfă în piaţă, deşi încă de la primele ore ale dimineţii, cel puţin 30 de sătmăreni au venit pentru a testa piaţa.
Pe de altă parte, Nicolae Glodeanu, şeful Pieţei de Vechituri, spune că pentru miercuri, 20 aprilie, s-au anunţat deja câţiva crescători de oi din localitatea Drăguşeni şi că mieii nu vor lipsi nici anul acesta din piaţă, deşi vor fi puţini ca în anii trecuţi, la fel ca şi cumpărătorii.
Interesul scăzut al crescătorilor de oi pentru a-şi vinde marfa în Satu Mare este determinat, se pare, de faptul că aceştia au preferat să vândă mieii în număr mare pentru zona de sud a ţării, sau chiar străinilor, iar arabii se află pe primul loc.În zilele ce urmează, mieii vor putea fi sacrificaţi în Piaţa de Vechituri până sâmbătă, inclusiv. De miercuri până vineri programul de sacrificare va fi între orele 8:00-17:00, iar sâmbătă între orele 8:00-12:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.