Impozitul pe clădiri, terenuri şi autoturisme, mai mare cu 20% anul viitor


Pe site-ul oficial, Primăria municipiului Satu Mare supune dezbaterii publice proiectul de hotărâre privind impozitele şi taxele locale care vor fi aplicate în municipiu în anul 2012. Până la data de 7 mai a.c., persoanele interesate vor putea depune în scris propuneri, sugestii sau opinii, la Registratura Primăriei municipiului Satu Mare. După ce va fi aprobate de către consilierii municipali, prevederile proiectului de hotărâre vor fi aplicate pentru plata impozitelor şi taxelor locale datorate pentru anul 2012, şi vor intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Între altele, proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice prevede majorarea cu 20% a impozitului/taxei pe clădiri, impozitului/taxei pe teren, precum şi a impozitului asupra mijloacelor de transport, datorate in anul 2012 de contribuabilii persoane fizice şi juridice. Proiectul mai prevede ca impozitul/taxa pe clădiri, impozitul/taxa pe teren şi impozitul pe mijloacele de transport, care sunt creanţe fiscale anuale, se plătesc în două rate egale, până la 31 martie, respectiv 30 septembrie inclusiv. Pentru neplata la termenele enunţate, contribuabilii datorează majorări de întârziere stabilite potrivit reglementărilor legale în vigoare. Impozitul anual pe clădiri, pe teren, pe mijloacele de transport, datorate aceluiaşi buget local de către contribuabilii persoane fizice sau juridice, de până la 50 de lei inclusiv, fiecare, se plăteşte integral până la primul termen de plată.

În cazul contribuabililor persoane fizice, pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie 2012 a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, se acordă bonificaţie în cuantum de 10%. În cazul contribuabililor persoane juridice, pentru plata cu anticipaţie până la aceeaşi dată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului pe mijloacele de transport, se acordă bonificaţie în cuantum de 5%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.