Drag Racing, ediţia a III-a, pe Aeroportul din Satu Mare


Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii judeţeni sătmăreni au aprobat luni, 18 aprilie, la foc automat, cele 26 de proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi, din care 12 au fost cu referire la aprobarea documentaţiilor tehnico-economice în faza de Studiu de Fezabilitate pentru tot atâtea modernizări ale unor dumuri judeţene. Tot luni, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind acordul de principiu pentru organizarea evenimentului Drag Racing Satu Mare, un spectacol automobilistic complex, aflat anul acesta la cea de-a III-a ediţie.

Solicitarea privind acordul de principiu al Consiliului Judeţean pentru organizarea evenimentului a fost formulată de Asociaţiei AutoSport Club Satu Mare. La fel ca anii trecuţi, evenimentul va avea loc pe pista Aeroportului Internaţional Satu Mare, iar intervalul prevăzut pentru organizare este 10-12 iunie 2011. Pista Aeroportului sătmărean este considerată cea mai potrivită deoarece există condiţiile optime de-a oferi publicului spectator un spectacol complex, în condiţii de securitate sporită. Evenimentul se află la a III-a ediţie şi datorită nivelului superior de organizare a ediţiilor anterioare, etapa din acest an este înscrisă în Campionatul Central-European de Accelerare (CEDC), organizat sub egida As. Drag Racing Events.

Taxa de închiriere a pistei şi spaţiilor exterioare administrate de către R.A. Aeroportul Satu Mare, în vederea organizării evenimentului, pentru intervalul 10-12 iunie, va fi de 1000 lei, cu condiţia stabilirii de către organizator a contravalorii biletului de intrare la spectacol până la limita maximă de 15 lei/persoană, cu intrare gratuită pentru copiii în vârstă de până la 14 ani inclusiv şi adulţii în vârstă de peste 65 de ani inclusiv. Totodată, organizatorul va asigura resursele tehnice, materiale şi umane necesare pentru ca imediat după eveniment, respectiv începând cu data de 13 iunie, Aeroportul Satu Mare să redevină operaţional.
La evenimentul organizat anul trecut, au fost prezenţi la Satu Mare peste 200 de concurenţi din ţări precum Slovacia, Croaţia, Ungaria şi România. Totodată, anul trecut au fost aduse la Satu Mare cele mai rapide maşini rulate vreodată pe pistele din România, între care jet-caru-ul dotat cu motor cu reacţie al neamţului Gerd Habermann.

Anul trecut, evenimentul a fost urmărit de peste 8.000 de spectatori, iar anul acesta, întrucât este vorba despre singura etapă română a Campionatului Central- European de Accelerare, organizatorii dau ca sigure prezenţe mult mai numeroase atât din partea concurenţilor cât şi din partea spectatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.