Antalya la doar 3 ore de Satu Mare

Sătmărenii care doresc să viziteze Turcia şi aleg să ajungă la destinaţie cu avionul din vara acestui an nu va mai trebui să se deplaseze până la Cluj Napoca sau Budapesta. Primul Charter spre Antalya va decola de pe Aeroportul din Satu Mare pe data de 13 iunie. 11 agenţii de turism şi-au anunţat interesul pentru acest proiect iniţiat de Aeroportul sătmărean şi susţinut de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.

Anunţul a fost făcut astăzi, 13 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Aeroportul din Satu Mare. La întâlnirea cu presa au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Csehi Árpád, cei doi vicepreşedinţi Mircea Govor şi Adrian Ştef respectiv directorul Aeroportului din Satu Mare, Nicolae Fekete. “Prima cursă este programată pe data de 13 iunie de la ora 17.50 sau 18.00. Încă nu s-a stabilit ora exactă de plecare. Apoi, după o escală de 40 de minute la Târgu Mureş, avionul va pleca mai departe spre Antalya. Călătoria durează în total 3 ore. Cursele vor fi săptămânale şi sunt programate pentru fiecare zi de luni”, a precizat Adrian Ştef. Potrivit agenţiilor de turism implicate în proiect preţurile unui bilet de avion Satu Mare – Antalya încep de la 479 de euro.

Avem unul din cele mai mari aeroporturi din România

Acesta va fi prima cursă internaţională de pe Aeroportul din Satu Mare după o pauză de aproximativ 3 ani. “Ultima cursă internaţională l-am avut în 2008. Ne gândim să introducem curse şi spre Europa de vest dar ne găsim încă în faza de negocieri. De altfel, am primit aprobările de operare de zboruri şi în spaţiul Schengen dar ar fi prea devreme să vorbim despre acest lucru”, a declarat directorul Aeroportului Satu Mare. Potrivit vicepreşedintelui CJ Satu Mare, Adrian Ştef, Aeroportul sătmărean dispune de una dintre cele mai lungi piste de de decolare din această regiune a ţării. “Depăşim atât Baia Mare cât şi Oradea şi Clujul din acest punct de vedere”, a precizat Ştef. În opinia vicepreşedintelui CJ Mircea Govor, “ar trebuii să atragem cât mai multe companii aeriene spre Aeroportul din Satu Mare. E păcat că Satu Mare are una din cele mai mari Aeroporturi din ţară şi nu este exploatat la capacitate maximă. Problema e că poate suntem prea departe de Bucureşti”. Charterul care va lua drumul Antalyiei începând cu data de 13 iunie va avea o capacitate de 180 de locuri, dintre care 100 pentru Satu Mare şi restul de 80 pentru Târgu Mureş.

2 Comentarii la "Antalya la doar 3 ore de Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.