Agenţii economici la control!


Mai mult de 580 societăţi comerciale din municipiu au fost verificate de poliţiştii locali sătmăreni în intervalul 29 martie – 12 aprilie a.c., în conformitate cu H.C.L. 284/2008 privind autorizarea şi funcţionarea unităţilor comerciale. La cele 584 de societăţi comerciale a fost verificată deţinerea de către agenţii economici a autorizaţiilor de funcţionare eliberate de Primăria Satu Mare şi dacă acestea sunt vizate la zi. Cu prilejul controalelor s-a constatat că 310 puncte de lucru nu aveau autorizaţie de funcţionare, iar 157 nu aveau vizate la zi autorizaţiile de funcţionare.
Având în vedere scopul preventiv al acţiunilor, au fost aplicate 111 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment pentru lipsa autorizaţiei de funcţionare, trei sancţiuni contravenţionale cu amendă pentru aceeaşi faptă, respectiv 146 sancţiuni contravenţionale cu avertisment pentru neavizarea autorizaţiei de funcţionare. Totodată, 207 agenţi economici au depus la Primărie documentaţiile în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare.
În toate cazurile au fost stabilite termene în vederea intrării în legalitate, iar în cazul nerespectării acestora, cu prilejul controalelor viitoare vor fi luate măsurile legale.

5 Comentarii la "Agenţii economici la control!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.