175 de copii vor învăţa gratuit să călărească


Numele copiilor din Satu Mare care vor beneficia de cursurile gratuite de călărie ce vor fi organizate în cadrul proiectului “Tradiţii ecvestre fără frontiere în Sătmar”, finanţat cu 141.187 euro printr-un program de cooperare transfrontalieră şi derulat de Primăria municipiului în parteneriat cu Fundaţia “Tiszavarazs” din Materszalka – Ungaria, au fost trase la sorţi miercuri, 13 aprilie, de reprezentanţii mass media. La conferinţa de presă organizată în acest scop au participat primarul Iuliu Ilyes, asistent managerul de proiect, Adriana Lenghel, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Cai – Antal Istvan, precum şi Vasile Blaga – preşedintele Clubului Sportiv “Horses Sylvana” din Botiz, stabilit pentru organizarea cursurilor de călărie.

Beneficiarii cursurilor gratuite de călărie sunt 175 de copii şi tineri din Satu Mare, din care 131 provin de la şcolile generale şi liceele din municipiu, iar 44 din medii defavorizate, prezintă diferite dizabilităţi fizice ori mentale, sau sunt de etnie romă. În urma înscrierilor care au putut fi făcute în trei locuri din Primărie, au fost depuse 300 de taloane. Aşa cum s-a stabilit la sfârşitul lunii martie, cu prilejul lansării proiectului, dacă numărul celor înscrişi îl depăşeşte pe cel al locurilor prevăzute, va avea loc o tragere la sorţi a beneficiarilor. Ceea ce s-a şi întâmplat miercuri, şi, pe lângă încărcătura oficială a momentului, acţiunea a avut şi partea ei amuzantă, deoarece reprezentanţii mass media au organizat ad-hoc o adevărată şedinţă foto, fiecare întrecându-se să pozeze cât mai spectaculos sau haios la efectuarea extragerilor. Deoarece pentru ziarişti a fost interesantă extragerea primelor cinci taloane de căciulă, la stabilirea numelor beneficiarilor şi-au adus contribuţia toţi cei prezenţi, inclusiv primarul Iuliu Ilyes.

Procedura a fost simplă: din urnă au fost extrase mai întâi 131 de taloane cu numele beneficiarilor de cursuri gratuite de echitaţie, după care alte 131 de nume au fost extrase pentru a fi incluse pe o listă de rezervă care va fi folosită în cazurile semnalate de abandon. Numele copiilor şi tinerilor din cele două liste vor fi publicate pe www.ecvestro.ro – site-ul oficial al proiectului, respectiv www.satu-mare.ro – site-ul oficial al Primăriei Satu Mare.

Totodată, programul cursurilor va fi stabilit împreună de către organizatori şi beneficiari, respectiv părinţii acestora, în cadrul unei întâlniri care va avea loc luni, 18 aprilie, ora 17:00, la Teatrul de Nord.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.