Sătmăreanca săptămânii – Oana ŢimermanSătmăreanul:
Spune-ne câte ceva despre tine
Oana: Mă numesc Oana Maria Ţimerman şi m-am născut la Bucureşti, în 16 iunie 1988. Am absolvit, în anul 2003, Şcoala Generală Octavian Goga, iar în anul 2007 Colegiul Naţional Mihai eminescu din Satu Mare.În prezent, sunt studentă în anul IV la Facultatea de Drept, specializarea Ştiinţe Juridice, din cadrul filialei Satu Mare a Universităţii Vasile Goldiş.

Am început modelingul pe nepregătite, la 15 ani, când am înregistrat şi primul succes. În anul 2003, aflând despre un concurs de modeling care urma să aibă loc la Oradea, un fotograf sătmărean, prieten al tatălui meu, le-a propus părinţilor mei să mă lase să particip. Am plecat la acel concurs împreună cu alte trei fete din Satu Mare. Ajunse la Oradea, am participat la toate pregătirile necesare, iar în momentele în care aveam puţin timp liber, una dintre fete mi-a arătat paşii pentru a putea merge pe scenă. Concursul a avut loc seara, iar la încheierea lui, am fost aleasă, alături de alte cinci fete, să participăm la Paris, la concursul “Modeling in Europe”, în juriul căruia se aflau reprezentanţii a 30 dintre cele mai importante agenţii de modeling din lume. Primele recunoaşteri ale calităţilor de model au fost la Paris, unde am obţinut locul I la runway şi sweam wear. Managerii a aproximativ  30 de agenţii de modedlling din lume se aflau în căutarea de new faces- feţe noi – cu potenţial, iar apoi, Agenţia Ellite m-a ales pe mine să particip la un concurs care urma să aibă loc în Singapore. A fost ceva de vis acolo, iar experienţa în sine a contat foarte mult, chiar dacă succesul n-a fost încununat cu semnarea unui contract cu “Ellite Model Look”. După Singapore, în luna februarie 2004, prin agenţia din Oradea, am obţinut un contract cu Agenţia “Brave” din Milano. “De data aceasta, lucrurile au stat cu totul altfel, deoarece nu mai era vorba despre un concurs, ci despre modeling în adevăratul sens al cuvântului. La început nu mi-a plăcut, deoarece, ca model, trebuie să ai o hartă a oraşului, să te deplasezi cu metroul sau autobusul pentru a ajunge la castinguri. În scurt timp, disconfortul a dispărut şi mi-am dat seama că e doar începutul, iar în urma eforturilor mă voi alege cu un book foarte bun şi nu va mai trebui să merg la castinguri pe jos sau cu mijloacele de transport în comun, deoarece voi avea direct joburi.

Au urmat contracte în Paris, Milano, Istanbul, China, Korea, şi toate acestea au contribuit la formarea mea ca model, deoarece agenţiile cu care am lucrat, atât cele europene, cât şi cele din Bucureşti şi Satu Mare, au avut grijă ca pe lângă joburile pe care le-am avut, să-mi alcătuiesc şi book-ul. În felul acesta am reuşit să atrag atenţia unei agenţii remarcabile din New York, care s-a hotărât să-mi ofere o şansă, astfel că în prezent mă aflu aici, pentru o perioadă de două luni, unde particip la castinguri. De câteva zile am aflat că am fost selecţionată de “EAST WEST MAGAZINE. MA” pentru un shooting în vederea realizării primului meu editorial aici. Ceea ce e mai mult decât bine pentru mine, la doar o săptămână după ce am ajuns în New York! Până să ajung la New York, anul acesta în luna februarie am fost chemată la Paris, timp de o lună, pentru mai multe joburi, iar apoi ar fi urmat o plecare în China, dar a intervenit plecarea la New York. Am fost extrem de bucuroasă când managerul agenţiei din Paris m-a felicitat pentru că am reuşit să închei un contract în SUA, deoarece acest lucru înseamnă cu adevărat că am devenit model internaţional. Este un vis care a devenit realitate!

Sătmăreanul: La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?
Oana: Când spun Satu Mare, zâmbesc: este un oraş atât de mic!…Cu toate acestea, când sunt întrebată din ce oraş al României provin, spun cu mândrie Satu Mare! Eeste firesc să fie aşa, oraşul acesta e o parte din mine, locul unde am crescut, am copilărit, mi-am făcut prieteni…Mereu, când sunt plecată în străinătate, mi se face dor de România şi oraşul meu. Atunci, aş fugi pentru câteva zile acasă, doar să-mi îmbrăţişez familia, să-i văd pe oamenii apropiaţi mie…Acasă mă încarc mereu cu energie pozitivă, apoi pot pleca din nou în lumea largă.

Sătmăreanul: Ce îţi place şi ce-ţi displace în oraşul tău?
Oana: Îmi place că e un oraş liniştit, unde pot să mă relaxez şi pot să mă simt îm largul meu pentru câteva zile,doar sunt acasă, nu? Nu-mi place atitudinea celor care, în loc să aprecieze valorile existente în toate domeniile, care reprezintă oraşul lor, se lasă dominaţi de invidie şi preferă să-ţi taie aripile, în loc să te încurajeze să zbori. Dar, probabil că asta este individualismul manifestat la nivel naţional, nu doar în Satu Mare.

Sătmăreanul: Dacă ar fi să poţi să emigrezi oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?
Oana: Mi-aş dori să mă stabilesc aici, în SUA. Momentan sunt o străină, recunosc, dar consider că în timp aş putea să-mi fac prieteni şi cunoştinţe, posibilităţile sunt mai multe decât în România.

Sătmăreanul: Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?
Oana: Îmi doresc să mă împlinesc pe plan profesional, să-mi găsesc drumul, apoi să-mi îndrept gândul şi spre realizarea unei familii, ceea ce reprezintă probabil cea mai mare responsabilitate în viaţă.


Cum este Oana?

Cel mai mult îmi place să: ies la plimbare şi să mănânc ceea ce-mi pofteşte inima: prăjituri, ciocolată, îngheţată, pizza, în ciuda faptului că trebuie să-mi menţin silueta. Atunci când pot, îmi place să stau cu familia mea, să ieşim împreună.
Calităţi: sociabilă, sufletistă, corectă
Defecte: poate am mai multe  defecte decât calităţi, nu ştiu ce să spun. Glumesc, cred că uneori sunt egoistă, nerăbdătoare şi stresată.
Urăsc: să stau singură şi să mă trezesc dimineaţa devreme.
Cartea preferată: “Alchimistul”, de Paulo Coehlo. Apoi, de acelaşi autor – “Veronika se hotărăşte să moară”. Dintre autorii români, Camil Petrescu – “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”.

13 Comentarii la "Sătmăreanca săptămânii – Oana Ţimerman"

  1. Pingback: Ziua Modei Sătmărene | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.