Servicii online şi la CFR Satu Mare

Pentru a ocoli statul la rând de la casele de bilete din gări, CFR Călători pune la dispoziţia clinţilor săi un serviciu cât se poate de comod. Călătorii îşi pot achiziţiona şi plăti biletele prin serviciul “Bilete CFR Online”. Plata se face cu cardul.

Pentru a putea să-şi cumpere biletul prin serviciul online, călătorul trebuie să acceseze în primul rând site-ul www.cfrcalatori.ro, apoi să de-a click pe “bulina” – Servicii. Pe coloana din stânga “Bilete CFR Online” este chiar primul serviciu pus la dispoziţia clientului. Pentru a putea însă beneficia de serviciul online, clientul trebuie mai întâi să se înregistreze apoi va primi un cont. “Cu acest cont trebuie să se prezinte la unul din ghişeele de la gară pentru a fi înregistrat în sistemul CFR. Acest drum trebuie făcut doar prima dată deoarece călătorul va rămâne în continuare înregistrat în sistem. Altfel, nu se poate face nimic. Este de preferat ca clientul în momentul călătoriei să aibă la el o copie a biletului care conţine contul şi numele utilizatorului”, explică şefa Agenţiei de Voiaj CFR, Voichiţa Dorca.

Procedura pare simplă dar …

De unde va ştii însă conductorul că legitimaţia prezentată de călător este valabilă sau nu? Răspunsul îl aflăm tot de la şefa Agenţiei CFR Satu Mare. “Conductorul primeşte de la Bucureşti un extras cu numerele de cont şi numele călătorilor care şi-au cumpărat bilete online pentru trenul respectiv. Dar clientul trebuie să aibă la el un act de identitate, paşaport, permis de conducere sau orice altceva după care poate fi identificat, deoarece biletele online sunt nominale”. Cu toate că pare un procedeu mai simplu decât a ne pierde vremea minute în şir în faţa caselor de bilete, sătmărenii nu se dau în vânt după acest serviciu. Potrivit Voichiţei Dorca sunt foarte puţini cei care aleg să călătorească cu bilete cumpărate online. “Procedura pare simplă dar în realitate este mai laborioasă. Se cer prea multe date. În condiţiile în care călătorul renunţă la cursa respectivă trebuie să depună o cerere în baza căruia îşi va primi banii înapoi. Dacă nu face măcar o călătorie pe lună atunci este şters automat din sistem. Mai mult decât atât, biletele trebuie cumpărate cu cel puţin două zile înainte de călătorie”, explică Voichiţa Dorca. Cei care doresc mai multe informaţii legate de acest serviciu pot accesa pagina de web: www.cfrcalatori.ro. Drum bun sătmăreni …

Un Comentariu la "Servicii online şi la CFR Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.