Partidul Poporului va fi rebotezat Partidul Poporului – Dan Diaconescu

Partidul Popular a fost obstacolulul pus în calea înscrierii Partidului Poporului (PP) la Tribunal. Cu toate acestea membri PP nu se lasă intimidaţi cu una cu două şi au început deja strângerea de semnături pentru un nou partid politic: Partidul Poporului – Dan Diaconescu.

Anunţul a fost făcut astăzi, 8 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de la ora 16.00, la sediul Comitetului judeţean de iniţiativă a PP Satu Mare, de la Casa de Modă, etajul IV. La întâlnirea cu presa au fost prezenţi preşedintele Comitetului judeţean de iniţiativă, Dorin Pop, vicepreşedinţii Agnes Pop şi Vasile Sima, preşedintele organizaţiei de tineret, Darius Sabău, purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Marcela Lupşea, secretarul executiv Ana Adela Deac şi preşedintele organizaţiei municipale, Petru Ardelean.

Partidul Popular, principalul obstacol

Cel mai important obstacol în calea înscrierii PP la Tribunal l-a constituit existenţa pe paleta politică românească al unei formaţiuni cu un nume asemănător, Partidul Popular. “Ni s-a argumentat că asemănarea de denumire este prea mare iar alegătorii vor fi induşi în eroare. Atunci, am ales să constituim un alt partid. Săptămâna trecută sâmbătă, am participat la conferinţa naţională a preşedinţilor de filiale judeţene din ţară unde în proporţie de mai bine de 75% am ales să numim noua organizaţie Partidul Poporului – Dan Diaconescu. De altfel, preşedintele partidului va veni la Satu Mare pe data de 2 iulie. Vine să se întâlnească cu alegătorii, cu duşmanii şi cu simpatizanţii”, a precizat Dorin Pop.

1.000 sătmăreni au semnat pentru noul partid

Însă pentru formarea unui nou partid politic este nevoie de strângerea de semnături. Dorin Pop spune că în judeţ, până în prezent s-au strâns 1.000 de semnături. “Am convenit ca fiecare filială judeţeană să strângă 1.000 – 1.500 de semnături. Avem şi un termen. Până duminică trebuie să avem listele pentru ca cererea de înregistrare a nioului partid să poată fi depusă luni la Tribunal”, spune interlocutorul. La conferinţa de sâmbătă s-au luat în discuţie şi câteva strategii de viitor mai ales cele cu privire la colectarea cât mai eficientă a taxelor şi impozitelor la bugetul de stat. Modificarea legislaţiei fiscale, reducerea TVA la 10%, introducerea unei politici fiscale cât mai flexibile dar şi reducerea numărului de taxe şi impozite sunt doar câteva dintre măsurile propuse de PP.

Oaşul este cel mai bine reprezentat

În ceea ce priveşte judeţul Satu Mare, preşedintele Dorin Pop spune că PP are 1.233 de membri şi organizaţii în 34 de localităţi. Oraşele sunt şi ele bine reprezentate. “Avem organizaţii bine puse la punct în oraşele din judeţ. Iuliana Mărcuş este prezedintele din Negreşti Oaş, Marin Cristea este preşedinte la Carei, la Tăşnad îl avem pe Victor Crişan iar la Livada pe Ştefan Pop”, a precizat preşedintele organizaţiei judeţene. Cele mai puternice organizaţii se află în zona Oaşului. “Cel mai slab stăm în Codru. Cu toate acestea încă nu s-au gândit la candidaţi pentru scaunele de primari, consiliei judeţeni şi locali. “Nu suntem încă un partid politic cu acte în regulă. Noi nu facem politică. Suntem încă în faza de organizare”, spune preşedintele Pop.

Un Comentariu la "Partidul Poporului va fi rebotezat Partidul Poporului – Dan Diaconescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.