Contrabandist în arestul Poliţiei

Un sătmărean a fost arestat joi, 7 aprilie, pentru contrabandă cu ţiigări după ce în maşina lui au fost descoperite peste 1.000 de pachete de ţigări. Alte 7.000 de pachete au fost descoperite ascunse în curtea unui imobil din Satu Mare.

Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic miercuri, 6 aprilie, în jurul orei 18.00, o autoutilitară marca Ford Transit, înmatriculată în Ungaria. Maşina era condusă de Zsolt Lorand V., 26 de ani, din municipiul Satu Mare, iar pasager era Jozsef Andras P., 38 de ani, din Satu Mare. La controlul maşinii, în compartimentul de marfă au fost descoperite două cutii de carton în care se aflau, în total 1.180 pachete de ţigări marca Jin Ling, cu timbru de duty free, în valoare de 4.956 lei, marfă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative. Concomitent, un alt echipaj al IJPF Satu Mare a oprit în trafic o maşină marca Dacia Logan, înmatriculat în Satu Mare, şi condus de Julianna N., 32 de ani, din Satu Mare. În portbagajul autoturismului au fost descoperite trei colete de carton în care erau 861 pachete de ţigări Jin Ling, provenite din magazine duty free, în valoare de 3.616 lei.

Zsolt Lorand V. a fost arestat preventiv

Joi dimineaţa, 7 aprilie, poliţiştii de frontieră au fost sesizaţi de către o persoană care are o casă în construcţie în municipiul Satu Mare că a găsit în curtea locuinţei, într-o anexă, o importantă cantitate de ţigări. În total, într-o anexă din spatele casei, erau 7.190 pachete de ţigări, din care 4.350 marca Jin Ling provenite din magazine de tip duty free şi 2.840 pachete de ţigări Viceroy cu timbru fiscal ucrainean, în valoare totală de 30.198 lei. Tot în cursul zilei de joi, poliţiştii de frontieră sătmăreni în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Judecătoria Satu Mare, au efectuat două percheziţii domiciliare, una la imobilul lui Zsolt Lorand V. şi cealaltă la locuinţa Juliannei N., însă la aceste locaţii nu au fost descoperite ţigări. În total, poliţiştii de frontieră au ridicat 9.231 pachete de ţigări (din cele două maşini şi curtea imobilului aflat în construcţie), în valoare de 38.770 lei, iar cele două maşini, Ford Transit şi Dacia Logan, au fost indisponibilizate la sediul IJPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.
Procurorii de caz au dispus măsura reţinerii pe 24 de ore a lui Zsolt Lorand V. Şi a Juliannei N., iar în cursul zilei de 7 aprilie a.c., Zsolt V. a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, măsură însuşită de instanţa care a emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Poliţiştii de frontieră sătmăreni au lucrat la acest caz încă din luna noiembrie a anului trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.