Mii de apeluri la “112”

Numai puţin de 24.117 sătmăreni au sunat luna trecută la numărul unic de apeluri de urgenţă “112”. Dintre aceştia însă doar aproximativ 17% s-au dovedit a fi întemeiate potrivit statisticilor Sistemului Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă (SUAU).

Potrivit evidenţelor instituţiei cei mai mulţi sătmăreni au sunat la Ambulanţă (2.668). Dacă ar fi să facem un clasament al numărului de apeluri direcţionate către instituţiile abilitate pe locul II ar fi Poliţia cu 978 de apeluri în timp ce ajutorul SMURD-ului şi a pompierilor a fost cerut de 360 de sătmăreni. Cel mai puţin solicitaţi au fost jandarmii. Evidenţele SNUAU arată că intervenţia jandarmilor a fost cerut în 31 de cazuri.

Mai multe apeluri în luna martie

Comparativ cu luna februarie a acestui an statisticile pe luna trecută arată o creştere a numărului total de apeluri. Evidenţele arată că în luna februarie ajutorul poliţiştilor a fost cerut în 817 cazuri, cu 161 mai puţin decât în luna martie. Şi ambulanţierii au fost solicitaţi de mai puţine ori în cursul lunii februarie (2.550 de apeluri). În schimb SMURD-ul şi pompierii au fost solicitaţi de 367 de ori în februarie comparativ cu 360 de apeluri în martie. Chiar şi jandarmii au avut mai puţine intervenţii. Potrivit statisticilor, în luna februarie ajutorul jandarmilor a fost cerut în 19 cazuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.