58 de paturi în plus, în spitalele din judeţul Satu Mare


Până vineri, 8 aprilie, cel târziu, managerii spitalelor din judeţul Satu Mare trebuie să prezinte Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) structura organizatorică a unităţilor sanitare cu paturi pe care le conduc. Informarea este necesară deoarece, în conformitate cu Ordinul Ministerului Sănătăţii nr.208/2011, publicat în Monitorul Oficial nr.198 din 22 martie a.c., în funcţie de numărul total de paturi vor fi repartizaţi de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) banii alocaţi pentru lunile aprilie, respectiv mai. Pentru cele două luni, CJAS Satu Mare trebuie să repartizeze spitalelor din judeţ 13.528.000 lei.
Odinul Ministerului Sănătăţii se referă la detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti. Fie că îşi vor păstra structurile aprobate în 2010, fie că vor solicita modificări la aceste structuri, managerii spitalelor vor trebui să ţină cont că Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru judeţul Satu Mare un număr de 1.716 paturi, faţă de cele 1.774 care figurează în prezent în structura aprobată anul trecut. Dorina Dragoş Guran, directorul adjunct al DSP afirmă că este aşteptat ca aceste modificări să fie operate la Spitalul Judeţean Satu Mare, în condiţiile în care această unitate sanitară a preluat, ca secţie externă, Spitalul Orăşenesc din Tăşnad.

Pe de altă parte, potrivit celor declarate de directorul adjunct al CJAS Satu Mare, medicul Tudor Solomon, pentru cele 1.716 paturi aprobate de Ministerul Sănătăţii, casa trebuie să repartizeze spitalelor din judeţ 13.528.000 lei. Rezultă că există un plus de 58 de paturi, afirmă directorul Solomon. Pentru acestea nu vor fi alocaţi bani, menţinerea lor fiind opţiunea administraţiilor locale în subordinea cărora se află spitalele, care vor trebui să asigure şi banii în acest scop.

Potrivit structurii organizatorice aprobate anul trecut de Ministerul Sănătăţii, în spitalele din judeţul Satu Mare există în prezent 1.774 paturi. Din acestea, 1.020 se află la Spitalul Judeţean Satu Mare, 230 la Spitalul Municipal Carei, 244 la Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş, 210 la Spitalul TBC, iar 70 la Spitalul Orăşenesc Tăşnad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.