Uită de igiena, cel care ne treci pragul!

Produse cosmetice cu termenul de valabilitate expirat, ustensile nesterilizate în mod corespunzător şi condiţii de igienă ce lasă mult de dorit sunt doar cîteva dintre deficienţele descoperite de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare. Anunţul a fost făcut marţi, 5 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul instituţiei.

În perioada 14 februarie – 15 martie s-au luat la control un număr de 15 frizerii, coafuri, saloane de manichiură, pedichiură, percing şi tatuaje. “Am avut saloane de înfrumuseţare unde am găsit produse cosmetice cu termenul de valabilitate expirat chiar de doi ani de zile. Este vorba despre vopsele de păr, produse de manichiură, şampoane, ceară pentrru păr sau gel de păr. În rest salonul arăta bine, respectau toate normele de igienă însă calitatea produselor lăsa mult de dorit. În mom,entul în care se deschide un produs cosmetic, trebuie aplicată o bulină pe care să fie înscrisă data deschiderii. Am constatat că nu se respectă acest lucru. Mai mult decît atât, ustensilele folosite nu se sterilizează în mod corespunzător deşi mulţi patroni au investit zeci de mii de euro în aparatură de specialitate”, a declarat comisarul şef al CJPC Satu Mare, Valentin Breban.

Ploaie de amenzi pentru frizerii, coafuri şi saloanele de înfrumuseţare

Angajaţii a trei frizerii şi coafuri din Negreşti Oaş se pare că au uitat cele mai elementare norme de igienă. “Prosoapele folosite nu erau ţinute separat de cele curate, iar părul tăiat nu era colectat aşa cum scrie în normele igienice în vigoare în saci de polietilenă”, a precizat Breban. În urma controalelor efectuate inspectorii CJPC Satu Mare au aplicat un număr de 15 sancţiuni dintre care patru cu avertismente şi 11 cu amendă contravenţională în valoare totală de 62.000 lei. De asemenea au fost definitiv retrase de la comercializare 47 bucăţi produse cosmetice în valoare de aproape 2.000 de lei şi oprite temporar alte 18 produse în valoare de 654 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.