Şase morţi în accidente, de la începutul anului

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în primul trimestru din acest an în accidente de circulaţie. Potrivit evidenţelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare în aceaşi perioadă a anului trecut 12 sătmăreni s-au prăpădit în urma evenimentelor rutiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Satu Mare cele mai multe accidente cu deznodământ tragic se datorează în primul rând “vitezei excesive, a neatenţiei pietonilor la traversarea străzii sau traversarea în locuri nepermise. Neatenţia este un alt factor de risc ce poate duce la tragedii”. Un simplu studiu al statisticilor pe anul trecut arată că cele mai multe accidente de circulaţie au avut loc în oraşul reşedinţă de judeţ, Satu Mare (59). Pe raza oraşului Carei s-au înregistrat nu mai puţin de 15 evenimente rutiere, zece în Negreşti Oaş, patru în Livada, trei în Tăşnad şi un accident în Ardud.

Cel mai “păgubaş” drum: Satu Mare – Livada

Printre tronsoanele de drum cele mai păgubaşe se numără Drumul Naţional (DN) 19 ce uneşte Satu Mare cu Livada unde anul trecut au avut loc 37 accidente de circulaţie. Dacă ar fi să facem un clasament al celor mai “cu probleme” tronsoane din judeţ pe locul II s-ar situa DN ce leagă Satu Mare de Supur, unde oamenii legii au înregistrat 17 accidente de circulaţie apoi şoseaua Carei – Urziceni cu 13 accidente de circulatie. Evidenţele IJP arată că pe drumurile judeţene au avut loc 36 de evenimente rutiere iar pe cele comunale cinci accidente. Nu au fost puţine nici evenimentele rutiere înregistrate pe raza comunelor. Astfel, anul trecut, poliţiştii rutieri au constatat 21 accidente pe raza satelor din judeţ.

45 de morţi în accidente de circulaţie anul trecut

În cursul anului 2010, pe raza judeţului Satu Mare au fost înregistrate 229 accidente rutiere cu 43 mai puţine faţă de perioada similară a anului 2009, soldate cu 295 victime. Din totalul accidentelor rutiere înregistrate 144 au fost grave, soldate cu 45 morţi, 126 răniţi grav şi 25 răniţi uşor. În ceea ce priveşte cauzele care au dus la aceste tragedii se constată că în 17,90% din cazuri au fost generate de nerespectarea normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor, iar în 16,59% din cazuri accidentele se datorează abaterilor săvârşite de către pietoni, concretizate prin traversarea neregulamentară a drumului, deplasarea neregulamentară a pietonilor pe partea carosabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.