Satu Mare Plus


Nemulţumirile sătmărenilor cu privire la oraşul lor au fost mereu consemnate de presa locală – ziare – scrise şi on line, radio şi televiziune – ori pe site-ul oficial al Primăriei. Mulţi dintre concetăţenii noştri susţin cu vehemenţă că în Satu Mare nu s-a făcut şi nu se face nimic. Unii, sunt fixaţi exclusiv pe starea drumurilor şi lipsa celui de-al treilea pod. Alţii, sunt revoltaţi din cauza câinilor vagabonzi, se plâng din cauza cerşetorilor, a salubrizării şi de lipsa de activitate a poliţiştilor. Exemplele ar putea continua, chiar dacă în general, de ani buni, nemulţumirile sătmărenilor se învârt în jurul aceloraşi teme. De cealaltă parte există şi cetăţeni care, deşi spun că ar fi loc şi de mai bine, consideră că în oraş s-au făcut destul multe în ultimii ani, şi susţin că sunt optimişti în privinţa îmbunătăţirii situaţiei, chiar şi în condiţiile crizei financiare actuale şi a banilor tot mai puţini disponibili pentru investiţiile necesare. Am auzit (adevărat, destul de rar) chiar şi voci care spun că n-ar da Sătmarul pentru nici un alt oraş din România.

Adevărul, ca în majoritatea situaţiilor de acest gen, se află probabil undeva pe la mijloc. Ca ziar, probabil că cel mai uşor lucru de făcut ar fi să stăm deoparte, să observăm, după care să criticăm. Critica în general atrage un număr mare de cititori. Însă, în cazul de faţă, asumându-ne toate riscurile de rigoare, ne-am propus o altă abordare. Ne-am propus crearea unei rubrici intitulată “Satu Mare Plus” care, cu ajutorul dumneavoastră, al cititorilor, să devină un fel de think thank civic sătmărean care, pe lângă inventarierea tuturor problemelor oraşului să încerce să găsească soluţii punctuale pentru rezolvarea lor. Soluţii care ulterior să fie aduse la cunoştinţa factorilor de decizie ai urbei.

Pentru a nu o lungi prea mult, precizăm că această rubrică se adresează sătmărenilor care sunt dispuşi să-şi declare deschis opiniile cu privire la ceea ce doresc, consideră necesar şi aşteaptă să se facă în oraşul lor. O vom lua metodic, cartier cu cartier, spunându-vă ceea ce ştim oficial că s-a făcut sau că este planificat a se face, şi aşteptând ca voi, prin comentariile voastre, să vă ocupaţi de cealaltă parte, cea mai interesantă, şi anume păreri, propuneri, soluţii, etc.

Micro 16 este primul dintre cartierele de care ne vom ocupa. În zilele ce urmează, pe www.satmareanul.net veti putea afla atât informaţii referitoare la istoricul cartierului, de la înfiinţare şi până în prezent, precum şi despre ceea ce s-a făcut şi urmează să se facă în acest cartier. Dumneavoastră, cititorii, sunteţi aşteptaţi să vă spuneţi părerile să să formulaţi propuneri referitoare la ceea ce consideraţi că ar trebui să se facă în acest cartier.

13 Comentarii la "Satu Mare Plus"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.