Ziua Internaţională a Păsărilor

Ornitologii sătmăreni au sărbătorit sâmbătă, 2 aprilie, Ziua Internaţională a Păsărilor. Evenimentul a avut loc în Grădina Romei din Satu Mare.

Sărbătoarea a început la ora 10.00 în prezenţa unor grupe de elevi, profesori, membri filialei sătmărene a Societăţii Ornitologice din România (SOR) dar şi a iubitorilor naturii care au ales să petreacă o zi împreună în aer liber. Elevii au participat la diferite concursuri de cultură generală din domeniul ornitologiei, desene pe asfalt după care au luat la numărat cuiburile de păsări din Grădina Romei. “Este bine de ştiut că în prezent în lume trăiesc aproximativ 10.000 de specii de păsări. Toate sunt ocrotite prin lege. La nivelul judeţului Satu Mare avem şi noi două zone protejate. Este vorba despre zona Turului şi Câmpia Nirului împreună cu Valea Ierului, ceea ce acoperă împreună câteva zeci de mii de hectare”, explică în luarea de cuvânt preşedintele filialei sătmărene a SOR, Fazekas Lorand.

Filiala sătmăreană a SOR a luat fiinţă în 2003

Potrivit preşedintelui filialei sătmărene a SOR, organizaţia numără în prezent 132 de membri. “Bazele filialei sătmărene l-am pus în 2003 când am pornit doar cu 18-20 de membri. De atunci am atras şi alţi iubitori ai naturii”, a declarat interlocutorul. Potrivit acestuia cotizaţiile sunt modeste având în vedere că pentru a devenii membru SOR copiii şi pensionarii nu au de plătit decât 8 lei pe an, în timp ce adulţii 15 lei. “Cei care vor să primească şi revista semestrială a societăţii, Păsări, au de achitat dublul acestei sume”, spune Fazekas Lorand. După deschiderea oficială cei prezenţi au avut posibilitatea de a viziona o expoziţie tematică pe platoul din Grădina Romei, să studieze păsările cu binoclul, să deseneze pe asfalt dar nu au uitat nici plimbatul cu trenuleţul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.