Concurs de cântece franceze la Muzeul Judeţean Satu Mare

Elevii a 13 şcoli generale şi licee din două judeţe şi-au dat întâlnire sămbătă, 2 aprilie, în Sala de conferinţe a Muzeului Judeţean Satu Mare pentru a-şi prezenta talentul muzical. Şi nu în orice fel! Concurenţii au avut de trecut nu doar “bariera” talentului muzical ci şi pe cel de cunoscător a limbii franceze.

Cea de-a doua ediţie a Concursului de cântece franceze a ajuns la faza zonală iar cei mai buni interpreţi dar şi cei care au prezentat cea mai bună mişcare scenică şi dicţie în limba franceză au primit şansa de a-şi măsura cunoştinţele cu elevii din celelalte judeţe ale ţării la faza naţională care va avea loc la Baia Mare. “Concours national de chanson francais” a reunit la Satu Mare nu numai elevi din oraşul reşedinţă de judeţ ci şi tinerele talentate de la şcolile din: Livada, Negreşti Oaş, Medieşu Aurit, Tăşnad şi Zalău.

Cei mai talentaţi francofoni

Competiţia a avut loc pe trei categorii de vârstă reunind elevi începând de la 13 şi până la 25 de ani. În urma deliberării juriului, cea mai talentată francofonă la categoria de vârstă 13-15 ani, s-a dovedit a fi Florentina Zamfirescu de la Colegiul Naţional (CN) “Doamna Stanca” Satu Mare care a obţinut locul I. Locul secund a fost ocupat de Licinia Tămaş de la Şcoala cu clasele I-VIII “Bălcescu-Petofi” Satu Mare iar ultima treaptă a podiumului i-a revenit Andreei Ciontoş de la CN “Doamna Stanca”. La categoria de vârstă 16-17 ani locul I i-a revenit cuplului Picucci Gianpaulo şi Diana Dragoş de la CN “Ioan Slavici”. Locul secund a fost obţinut de Karina Kencsan de la CN “Doamna Stanca” iar pe treapta a III-a a podiumului au urcat: Cseh Izabella de la Livada, Renata Vida de la CN “Doamna Stanca”, Hudacsko Tunde şi Nagy Izolda. La categoria 18-25 de ani cea mai talentată s-a dovedit a fi Fabian Beata de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş. Competiţia a fost organizată de Centrul Cultural Francez din Cluj Napoca, Ambasada Franţei din Bucureşti, Muzeul Judeţean Satu Mare şi Asociaţia Profesorilor de Limbă Franceză din România (APLFR).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.