Centru de sterilizare a câinilor fără stăpân, în fosta Uzină de Apă


Amplasamentul viitorului sediu al centrului de starilizare a câinilor fără stăpân a fost prezentat vineri, 1 aprilie, ziariştilor sătmăreni. Centrul va fi amenajat în clădirile fostei Uzine de Apă de pe strada Crişan din Satu Mare, după ce acestea au fost atribuite pentru folosire Asociaţiei de Protecţie a Animalelor “Free Life”, în conformitate cu HCL nr.35/3/martie 2011. La întâlnireas cu ziariştii au fost prezenţi Oana Ciulean din partea Primăriei Satu Mare, Lucreţia Simu şi Carmen Frăţilă – reprezentantele Free Life, medicul veterinar Anca Condurache, precum şi comisarul şef Ioan Iuga şi Paul Mărginean, directorul, respectiv directorul adjunct al Penitenciarului Satu Mare.

În cursul zilei de miercuri, 30 martie a.c., între conducerea Primăriei Satu Mare şi reprezentanţii Asociaţiei “Free Life” a fost încheiat un protocol de colaboare pentru o durată de cinci ani, referitor la programul de Capturare-Sterilizare-Returnare a câinilor fără stăpân, în conformitate cu HCL din 3 martie.

Centrul de sterilizare va fi amenajat pe o suprafaţă de 65,25 mp, precum şi pe terenul aferent în suprafaţă de 500 mp. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii municipali la începutul lunii martie, cheltuielile pentru reparaţii, întreţinere, funcţionare, asigurarea utilităţilor (apă, canalizare, energie electrică, pază, salubrizare, ş.a.) şi acelea pentru serviciile medicale sanitar-veterinare vor fi asigurate de la bugetul local al municipiului Satu Mare. Din bugetul serviciilor publice de întreţinere a domeniului public şi privat al municipiului Satu Mare, vor fi asigurate cheltuielile necesare activităţilor de adăpostire temporară a câinilor, tratamentelor ante şi postoperatorii, sterilizării, hranei, medicamentelor, materialelor şi obiectelor de inventar sanitare-veterinare, a serviciilor sanitar-veterinare, ş.a.

Lucreţia Simu, preşedinta Asociaţiei “Free Life”, a afirmat că lucrările de amenajare a sediului vor fi începute în cel mai scurt timp, respectiv peste cel mult două săptămâni, şi este de aşteptat să dureze circa două luni O mână de ajutor la amenajarea sediului vor da şi cei 10 deţinuţi din Penitenciarul Satu Mare, în baza protocolului ce va fi încheiat între conducerea instituţiei şi Asociaţia “Free Life”. Directorul Ioan Iuga a precizat că după încheierea lucrărilor de amenajare a centrului de sterilizare, cei zece deţinuţi vor primi diplome de voluntari care vor da bine la viitorul CV al acestora când vor ajunge din nou în libertate.În centrul de sterilizare vor fi amenajate o sală de operaţie, o sală de tratament, un birou de evidenţă, grupuri sanitare, precum şi uina sau două încăperi pentru îngrijirea temporară a câinilor după sterilizarea şi crotalierea acestora.

3 Comentarii la "Centru de sterilizare a câinilor fără stăpân, în fosta Uzină de Apă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.